Letní recepty s kuchyňským robotem Ankarsrum

Užívejte si letní dny zdravě a chutně! S naším mixérem Ankarsrum si vyrobíte lahodné a lehké letní pokrmy, které potěší vaše chuťové pohárky. Přinášíme recepty na křupavé chlebové placky, dorty z jahod a s borůvkami, lehké sušenky a cupcakes, ale také recepty na osvěžujicí koktejly pro vaše báječné léto!

Recept na domácí chlebové placky

Křupavé chlebové placky patří ke klasickým receptům, které v létě rozhodně oceníte. Pochutnáte si na nich ráno na snídani, nebo při letním grilování. Jeho příprava je jednoduchá a zvládne ji tak každý.

Jednoduchý recept na domácí chlebové placky s kuchyňským robotem Ankarsrum

Ingredience:

  • 50 g kvasnic
  • 500 ml mléka
  • 210 g ječmenné mouky
  • 210 g mouky z borové kůry
  • 180 g mouky
  • 2 lžičky soli

Postup:

  • Kvasnice nechte rozpustit ve vlažném mléce.
  • Nerezovou nádobu umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
  • Přidejte měkké máslo, sůl a většinu mouky. Nechte těsto zpracovávat po dobu několika minut. .
  • Nasaďte víko, nechte kynout půl hodiny.
  • Nastavte troubu na 250°C.
  • Těsto položte na pomoučený vál a rozdělte na 20 kusů. Vytvarujte bulky a přikryjte je čistou utěrkou.
  • Vezměte dvě bulky a vyválejte je do kulatých křupavých chlebů,  položte na pečící plech vyložený pečícím papírem. Ve středu každého chleba vytvořte kulatou díru.
  • Pečte ve středu trouby po dobu 6-8 minut nebo dokud nezískají zlatavou barvu.

Mezitím rozválejte další dvě bulky a poté je nechte upéct. Nechte chléb vychladnout.

Chutný dort s tropickým nádechem

Dort, který se perfektně hodí pro letní dny! Jahody, borůvky, ananas - mňam!

Budete potřebovat

Korpus:

  • 4 vejce
  • 270 g cukru
  • 100 ml vroucí horké vody
  • 180 g mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového cukru

Náplň:

  • 400 ml smetany
  • 200 g tvarohu
  • 90 g moučkového cukru
  • 400 g rozmixovaného ananasu
  • 500g jahod

Poleva:

  • 150 ml smetany
  • 10 čerstvých jahod
  • hrst borůvek na ozdobu
Postup

Korpus:

  • Předehřejte troubu na 175°C a pekáč (20-23 cm) vyložte papírem na pečení.
  • Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum.
  • Našlehejte vejce a cukr v nadýchanou směs, přidejte horkou vodu.
  • Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.
  • Smíchejte mouku, prášek do pečiva a vanilku a smíchejte s těstem z vajec a cukru.
  • Pečte uprostřed trouby asi 30 minut.
  • Nechte v pekáči zcela vychladnout.
  • Rozdělte dortový korpus na tři vrstvy.
Exotický dort s nádechem tropů: Připravte si ho s robotem Ankarsrum

Náplň:

  • Nechte z ananasu vytéct přebytečnou šťávu.
  • Jahody nakrájejte na menší kousky.
  • Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum.
  • Vložte dovnitř ananas, jahody, 60 g moučkového cukru a promíchejte.
  • Vyšlehejte smetanu.
  • Dále vyšlehejte tvaroh a zbytek moučkového cukru.
  • Šlehejte smetanu a tvarohovou směs a přidejte jahody s ananasem.
  • Položte jeden korpus na talíř a rovnoměrně na něj rozpostřete polovinu náplně. Přidejte další korpus a opakujte. Nakonec přidejte poslední korpus.
  • Vyšlehejte smetanu na ozdobu a naneste na dort. Ozdobte jahodami.
Lahodné jahodové cupcakes připravené s pomocí robota Ankarsrum

Recept na letní cupcakes s jahodami, limetkou a bílou čokoládou zde.

Jahodový Pavlova dort snadno s kuchyňským robotem Ankarsrum

Vyzkoušejte i náš dort Pavlova s jahodami - vyjímečný dezert, který si získal srdce mnoha milovníků sladkostí po celém světě.

Dokonalé sušenky

Kdo by nemiloval sušenky? Podívejte se na naše oblíbené recepty 5 druhů sušenek a upečte si s námi švédské sušenky, sušenky s marmeládou, čokoládové plátky, mandlové sušenky nebo bezlepkové amaretti.

Recepty na letní koktejly a nápoje

Jahodové daiquiri

Do tohoto receptu jsme přidali také maliny a pro jeho vytvoření jsme použili přídavný mixér Ankarsrum.

Ingredience pro 2 porce:

  • 10 kostek ledu
  • 200 g malin a jahod, nejlépe zmrazené
  • 8 cl lehkého rumu (lze vyloučit)
  • 75 ml limetkové šťávy
  • 1 polévková lžíce bílého sirupu

Postup:

  • Rozmixujte ledové kostky a přidejte další ingredience. Mixujte dokud nedosáhnete požadované konzistence. Podávejte v chlazených sklenicích.
  • Pokud chcete připravit nealkoholickou verzi, ke konci mixování můžete přidat sodovku.

Tento koktejl chutná skvěle připravený i z chlazeného melounu.

Lahodné jahodové daiquiri: Připravte si osvěžující koktejl doma

Jahodový milkshake se šlehačkou

Jahodový milkshake s čerstvými jahodami a nadýchanou šlehačkou se hodí perfektně na letní zahradní párty s přáteli - vychutnejte si hotový ráj u vás doma.

Osvěžující jahodový milkshake s nadýchanou šlehačkou: Příprava za pár minut

Ingredience na 1 litr:

  • 1 litr vanilkové zmrzliny
  • 200 ml 2% mléka
  • 50 g jahod

Dekorace:

  • Čerstvé jahody
  • Šlehačka

Postup:

  • Otočte kuchyňský robot Ankarsrum na bok a sestavte s přídavným mixérem.
  • Přidejte všechny ingredience a mixujte do hladka.
  • Podávejte ve sklenicích s brčkem a ozdobte jahodami navíc a šlehačkou.

Svěží citronová limonáda

Svěží limonáda je ideální drink pro teplé letní dny! K přípravě čerstvých limonád použijte lis na citrusy Ankarsrum

Ingredience:

  • 700 ml vody
  • 180 g cukru
  • 8 citronů
  • Ledové kostky

Postup:

  • Do kastrolu přidejte 300 ml vody a cukr a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
  • Přidejte zbytek vody a nechte ji vychladnout v lednici.
  • Sestavte lis na citrusy s motorovou základnou kuchyňského robotu Ankarsrum a odšťavněte citrony.
  • Citronovou šťávu smíchejte s cukrovou vodou a podávejte s kostkami ledu.
Domácí svěží citronová limonáda: Jednoduchý a rychlý recept

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše