Letní recepty s kuchyňským robotem Ankarsrum

1. 5. 2020

Začněte svůj den zdravě a zeleně! S naším mixérem Ankarsrum si vyrobíte lahodné smoothie třeba každý den.

Tipy

Dokonale jemný krém a nadýchaný bílkový sníh? S balónovými metlami vše zvládnete na výbornou!

RECEPTY NA DOKONALÉ SUŠENKY

Kdo by nemiloval sušenky? Podívejte se na naše oblíbené recepty 5 druhů sušenek.

SUŠENKY S MARMELÁDOU

Ingredience pro 24 ks :

  • 200 g másla
  • 240 g mouky
  • 90 g cukru
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 3/4 lžičky prášku do pečiva
  • 125 g marmelády

Postup:

  • Předehřejte troubu na 175°C.
  • Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.
  • Nechte šlehat máslo (měkké), cukr a vanilkový cukr.
  • Přidejte mouku a prášek do pečiva.
  • Rozdělte těsto na 24 kusů, rozválejte je a vložte do forem na muffiny.
  • Do každé sušenky udělejte díru. Použijte lis na citrusové plody k získání hvězdičkového vzoru.
  • Do každého sušenky přidejte zhruba 1 - 2 lžičky marmelády.
  • Pečte ve středu trouby po dobu 20 minut nebo do té doby, než sušenky získají stejnou barvu.
  • Nechte vychladnout ve formě na muffiny.

ŠVÉDSKÉ SUŠENKY

Ingredience pro 20 ks:

Těsto:

  • 200 g másla
  • 270 g mouky
  • 90 g cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru

Poleva:

  • 45 g cukru
  • potravinářská barva na pečení

Postup:

  • Předehřejte troubu na 175°C. Na pečící plech umístěte pečící papír.
  • Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.
  • Máslo nakrájejte na tenké plátky a nechte jej vypracovat spolu s ostatními ingrediencemi v kompaktní těsto.
  • Rozdělte na dvě části a z obou části vytvarujte válečky o průměru asi 3 cm.
  • Na pečícím papíru umístěném na pečícím plechu smíchejte pomocí vidličky cukr s požadovaným množstvím potravinářské barvy na pečení.
  • Válečky obalte v cukrové směsi a poté nakrájejte na plátky široké asi 1–2 cm.
  • Sušenky umístěte na pečící papír na plechu a lehce na ně zatlačte.
  • Pečte ve středu trouby po dobu 10-12 minut nebo do té doby, než získají barvu. Nechte je vychladnout.

ČOKOLÁDOVÉ PLÁTKY

Ingredience pro 40 - 50 ks:

Těsto:

  • 200 g másla
  • 225 g cukru
  • 300 g mouky
  • 20 g kakaa
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva

Poleva:

  • 1 vejce
  • 40 g krystalového cukru

Postup:

  • Předehřejte troubu na 200°C. Na pečící plech umístěte pečící papír.
  • Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.
  • Máslo nakrájejte na tenké plátky a nechte mísit spolu s cukrem a vanilkovým cukrem.
  • Přidejte ostatní ingredience a vypracujte těsto.
  • Rozdělte těsto na 6 stejných částí a rovnoměrně je vyválejte do stejné délky. Na každý pečící plech střídavě umístěte 3 těsta.
  • Srovnejte délku, potřete rozšlehaným vejcem a posypejte krystalovým cukrem.
  • Pečte ve středu trouby po dobu 10-12 minut, nebo do té doby, než získají barvu.
  • Vyjměte z trouby a ještě horké nakrájejte sušenky šikmě na plátky. Nechte vychladnout.

ŠVÉDSKÉ MANDLOVÉ SUŠENKY

Ingredience na 20 - 40 ks:

Těsto:

  • 15 g sladkých mandlí
  • 120 g mouky
  • 90 g cukru
  • ½ lžíce jemného sirupu
  • ½ lžíce jedlé sody
  • 1 lžička vody
  • 100 g másla

Postup:

  • Nasekejte mandle na malé kousky.
  • Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.
  • Nechte mísit mouku a jedlou sodu. Přidejte cukr, sirup, nasekané mandle a vodu.
  • Máslo nakrájejte na tenké plátky a přidejte do směsi.
  • Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte do tvaru válečků o průměru asi 3 cm. Nechte odpočinout v lednici zhruba půl hodiny.
  • Nastavte troubu na 200°C. Na 2 pečící plechy umístěte pečící papír.
  • Těsto vyjměte z lednice a válečky nakrájejte na plátky tenké zhruba 1 - 2 cm. Vyrovnejte rovnoměrně na pečící plech.
  •  Pečte ve středu trouby po dobu 5-6 minut nebo do té doby, než sušenky získají barvu.

BEZLEPKOVÉ AMARETTI

Ingredience na 12 ks:

Těsto:

  • 1-2 bílá vejce
  • 135 g cukru
  • 150 g mandlové mouky
  • 1 lžička bramborové mouky

Poleva:

  • 30 g moučkového cukru

Postup:

  • Předehřejte troubu na 200°C. Na pečící plech umístěte pečící papír.
  • Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.
  • Nechte šlehat vejce s vaječnými bílky.
  • Přidejte kakao, mandlovou mouku a bramborovou mouku. Šlehejte až do doby než získáte těsto.
  • Moučkový cukr umístěte do misky. Z lepkavého těsta tvyrujte kuličky, obalte je v moučkovém cukru a umístěte na pečící plech.
  • Pečte po dobu 5-8 minut nebo dokud se na povrchu sušenek neobjeví bublinky.
  • Nechte vychladnout.

Vyrobeno ve Švédsku. Věděli jste, že se Ankarsrum Assistent Original vyrábí a ručně montuje v průmyslové vesnici Ankarsrum v Smålandu ve Švédsku?

Tipy:

Svěží limonáda je ideální drink pro teplé letní dny! K přípravě čerstvých limonád použijte lis na citrusy Ankarsrum.

SVĚŽÍ LIMONÁDA

Ingredience:

  • 700 ml vody
  • 180 g cukru
  • 8 citronů
  • Ledové kostky

Postup:

  • Do kastrolu přidejte 300 ml vody a cukr a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
  • Přidejte zbytek vody a nechte ji vychladnout v lednici.
  • Sestavte lis na citrusy s motorovou základnou kuchyň. robotu Ankarsrum a odšťavněte citrony.
  • Citronovou šťávu smíchejte s cukrovou vodou a podávejte s kostkami ledu.

JAHODOVÉ DAIQUIRI

Jahodové daiquiri je perfektní letní koktejl! Do tohoto receptu jsme přidali také maliny a pro jeho vytvoření jsme použili přídavný mixér Ankarsrum.

Recept na jahodové daiquiri :

Ingredience pro 2 porce:

  • 10 kostek ledu
  • 200 g malin a jahod, nejlépe zmrazené
  • 8 cl lehkého rumu (lze vyloučit)
  • 75 ml limetkové šťávy
  • 1 polévková lžíce bílého sirupu

Postup:

  • Rozmixujte ledové kostky a přidejte další ingredience. Mixujte dokud nedosáhnete požadované konzistence. Podávejte v chlazených sklenicích.
  • Pokud chcete připravit nealkoholickou verzi, ke konci mixování můžete přidat sodovku. Tento koktejl chutná skvěle připravený z chlazeného melounu.

Doma vyrobené chutná prostě nejlépe - tak jednoduché to je! Za každým kuchyňským robotem Ankarsrum stojí opravdové řemeslo a hodiny tvrdé práce. Výsledkem je přístroj, který bude vaším asistentem po celý život. I proto je ve Švédsku oblíbený přes už více než 75 let.

Tipy

Co by to bylo za léto bez jahod? S pomocí kuchyňského robotu Ankarsrum Assistent Original můžete vaší rodině a přátelům připravovat dobroty z jahod každý den.

DORT PAVLOVA S JAHODAMI

Dort Pavlova s jahodami je dokonalou letní klasikou. Jaký letní dezert je váš oblíbený?

Recept  na dort Pavlova s jahodami

Ingredience:

Sněhový základ:

  • 7 vaječných bílků
  • 180 g krystalového cukru
  • 240 g moučkového cukru

Jahodový tvaroh:

  • 1 plátek želatiny
  • 300 g pyré ze zmrazených jahod
  • 90 g krystalového cukru
  • 2 vejce
  • 0,5 citronové šťávy
  • 100 g nesoleného studeného másla v kostkách

Náplň a zdobení:

  • 500 ml šlehačky
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 1 balení čerstvých jahod
  • čerstvé jedlé květiny

Postup:

  • Plátek želatiny vložte do studené vody.
  • Jahody nechte provařit s cukrem a jemně míchejte, přidejte vejce a neustále míchejte na mírném ohni, dokud těsto trochu nezhoustne nebo dokud těsto nedosáhne 80°C .
  • Přidejte želatinu, promíchejte a nalijte do citronové šťávy. Před smícháním s máslem nechte lehce vychladnout, následně míchejte dokud nezískáte hladký krém.
  • Naneste přímo na povrch a umístěte do lednice na min. 2 hodiny.
  • Předehřejte troubu na 80°C (horký vzduch) a připravte 2 plechy na pečení vyložené pečícím papírem. Na každý z nich nakreslete pomocí šablony kruh.
  • Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.
  • Šlehejte sněhový bílek do doby kdy získáte pevný sníh. Pomalu přidávejte cukr (po 3 porcích) a pokračujte ve šlehání dokud nebude sníh krásně pevný a lesklý.
  • Prosátý moučkový cukr přidávejte po dávkách pomocí špachtle tak, aby sníh udržel nadýchanou formu.
  • Nalijte 1/3 bílkového sněhu do zdobícího sáčku s jakkoliv velkým otvorem. Zbytek sněhu rozprostřete na pečící papír v místě, kde je nakreslený kruh. Na úplném okraji vytvořte sněhové pusinky.
  • Pečte asi 1 ½ - 2 hodiny, troubu vypněte a nechte pusinkový základ schnout v troubě alespoň 1 hodinu. Můžete jej také nechat v troubě schnout přes noc.
  • Vyjměte jahodový tvaroh a šlehačku.
  • Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.
  • Smetanu na šlehání a cukr šlehejte, až dosáhnete lehké šlehačky, nalijte do cukrářského sáčku s velkým kulatým otvorem. Nakrájejte jahody a zbytek rozprostřete uprostřed.
  • Opatrně vyjměte sněhový základ a umístěte jej na podstavec. Okraj potřete šlehačkou a tu rovnoměrně rozprostřete v tenké vrstvě směrem dovnitř. Poté rozetřete také tenkou vrstvu jahodového tvarohu a posypejte kousky jahod.
  • Přidejte další vrstvu sněhové základny. Přidejte zbytek jahodového tvarohu a ozdobte šlehačkou. Přidejte nakrájené ovoce a jedlé květiny.

JAHODOVÝ MILKSHAKE S ČERSTVÝMI JAHODAMI A ŠLEHAČKOU

Co se skvěle hodí k domácím burgerům? Jahodový milkshake přeci! S čerstvými jahodami a nadýchanou šlehačkou - vychutnejte si hotový ráj u vás doma.

Recept na jahodový milkshake

Ingredience na 1 litr:

  • 1 litr vanilkové zmrzliny
  • 200 ml 2% mléka
  • 50 g jahod

Dekorace:

  • Čerstvé jahody
  • Šlehačka

Postup:

  • Otočte kuchyň. robot Ankarsrum na bok a sestavte s přídavným mixérem.
  • Přidejte všechny ingredience a mixujte do hladka.
  • Podávejte ve sklenicích s brčkem a ozdobte jahodami navíc a šlehačkou.

KŘUPAVÝ DOMÁCÍ CHLÉB

Křupavý chléb patří ke klasickým receptům, které nesmí chybět na švédském stole během léta. Jeho příprava je jednoduchá a zvládne ji tak každý.

Recept na křupavý chléb

Ingredience:

  • 50 g kvasnic
  • 500 ml mléka
  • 210 g ječmenné mouky
  • 210 g mouky z borové kůry
  • 180 g mouky
  • 2 lžičky soli

Postup:

  • Kvasnice nechte rozpustit ve vlažném mléce.
  • Nerezovou nádobu umístěte na motorovou základnu kuch. robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
  • Přidejte měkké máslo, sůl a většinu mouky. Nechte těsto zpracovávat po dobu několika minut. .
  • Nasaďte víko, nechte kynout půl hodiny.
  • Nastavte troubu na 250°C.
  • Těsto položte na pomoučený vál a rozdělte na 20 kusů. Vytvarujte bulky a přikryjte je čistou utěrkou.
  • Vezměte dvě bulky a vyválejte je do kulatých křupavých chlebů,  položte na pečící plech vyložený pečícím papírem. Ve středu každého chleba vytvořte kulatou díru..
  • Pečte ve středu trouby po dobu 6-8 minut nebo dokud nezískají zlatavou barvu.
  • Mezitím rozválejte další dvě bulky a poté je nechte upéct.
  • Nechte chléb vychladnout.

DORT S TROPICKÝM NÁDECHEM S JAHODAMI A ANANASEM

Dort, který se perfektně hodí pro letní dny! Chutný dort s tropickým nádechem s jahodami a ananasem.

Recept na dort

Korpus:

  • 4 vejce
  • 270 g cukru
  • 100 ml vroucí horké vody
  • 180 g mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového cukru

Náplň:

  • 400 ml smetany
  • 200 g tvarohu
  • 90 g moučkového cukru
  • 400 g rozmixovaného ananasu
  • 500g jahod

Poleva:

  • 150 ml smetany
  • 10 čerstvých jahod

Postup

Korpus:

  • Předehřejte troubu na 175°C a pekáč (20-23 cm) vyložte papírem na pečení.
  • Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.
  • Našlehejte vejce a cukr v nadýchanou směs, přidejte horkou vodu.
  • Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.
  • Smíchejte mouku, prášek do pečiva a vanilku a smíchejte s těstem z vajec a cukru.
  • Pečte uprostřed trouby asi 30 minut.
  • Nechte v pekáči zcela vychladnout.
  • Rozdělte dortový korpus na tři vrstvy.

Náplň

  • Nechte z ananasu vytéct přebytečnou šťávu.
  • Jahody nakrájejte na menší kousky.
  • Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.
  • Vložte dovnitř ananas, jahody, 60 g moučkového cukru a promíchejte.
  • Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.
  • Vyšlehejte smetanu.
  • Dále vyšlehejte tvaroh a zbytek moučkového cukru.
  • Šlehejte smetanu a tvarohovou směs a přidejte jahody s ananasem.
  • Položte jeden korpus na talíř a rovnoměrně na něj rozpostřete polovinu náplně. Přidejte další korpus a opakujte. Nakonec přidejte poslední korpus.
  • Vyšlehejte smetanu na ozdobu a naneste na dort. Ozdobte jahodami.

LETNÍ CUPCAKES S JAHODAMI, LIMETKOU A BÍLOU ČOKOLÁDOU

Letní cupcakes s jahodami, limetkou a bílou čokoládou s kuchyňským robotem Ankarsrum. Těsto připravíte jednoduše v otočné nerezové nádobě s pomocí hnětače na těsto a krém v plastové šlehací nádobě pomocí balónových metel.

Ingredience:

  • 200 g másla (pokojové teploty)
  • 225 g cukru
  • 3 vejce
  • Špetka soli
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 240 g mouky
  • 1 limetka (nastrouhaná kůra + šťáva asi 50 ml)
  • 150 g jahod nakrájených na malé kousky
  • 200 g bílé nasekané čokolády
  • 2 lžíce krystalového cukru na ozdobu

Postup:

  • Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.
  • Rozšlehejte máslo a cukr do nadýchané konzistence.
  • Poté šlehejte po jednom vejce.
  • Následně prosejte suché ingredience, nechte hnětat dokud nezískáte rovnoměrné těsto a přidejte limetkovou šťávu, kůru z limetky a kousky bílé čokolády. Nechte vypracovat husté těsto a nalijte jej do forem na muffiny.
  • Do každé formy přidejte několik kousků jahod. Pokud jahody přidáte tímto způsobem, můžete dosáhnout rovnoměrnější rozprostření jahod a lepší výsledek
  • Nakonec posypejte krystalovým cukrem. Pečte při teplotě 160°C po dobu asi 15–20 minut (zda je těsto upečené i uvnitř ověříte pomocí špejle).
  • Po vychladnutí můžete ozdobit šlehačkovým krémem a kousky jahod.
Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše