Dort Pavlova s jahodami

Ingredience

Sněhový základ:

  • 7 vaječných bílků
  • 180 g krystalového cukru
  • 240 g moučkového cukru

Jahodový tvaroh:

  • 1 plátek želatiny
  • 300 g pyré ze zmrazených jahod
  • 90 g krystalového cukru
  • 2 vejce
  • 0,5 citronové šťávy
  • 100 g nesoleného studeného másla v kostkách
Dort Pavlova

Náplň a zdobení:

  • 500 ml šlehačky
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 1 balení čerstvých jahod
  • čerstvé jedlé květiny

Postup:

Plátek želatiny vložte do studené vody. Jahody nechte provařit s cukrem a jemně míchejte, přidejte vejce a neustále míchejte na mírném ohni, dokud těsto trochu nezhoustne nebo dokud těsto nedosáhne 80°C. Přidejte želatinu, promíchejte a nalijte do citronové šťávy. Před smícháním s máslem nechte lehce vychladnout, následně míchejte dokud nezískáte hladký krém.Naneste přímo na povrch a umístěte do lednice na min. 2 hodiny. Předehřejte troubu na 80°C (horký vzduch) a připravte 2 plechy na pečení vyložené pečícím papírem. Na každý z nich nakreslete pomocí šablony kruh. Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.

Šlehejte sněhový bílek do doby kdy získáte pevný sníh. Pomalu přidávejte cukr (po 3 porcích) a pokračujte ve šlehání dokud nebude sníh krásně pevný a lesklý. Prosátý moučkový cukr přidávejte po dávkách pomocí špachtle tak, aby sníh udržel nadýchanou formu. Nalijte 1/3 bílkového sněhu do zdobícího sáčku s jakkoliv velkým otvorem. Zbytek sněhu rozprostřete na pečící papír v místě, kde je nakreslený kruh. Na úplném okraji vytvořte sněhové pusinky. Pečte asi 1 ½ - 2 hodiny, troubu vypněte a nechte pusinkový základ schnout v troubě alespoň 1 hodinu. Můžete jej také nechat v troubě schnout přes noc. Vyjměte jahodový tvaroh a šlehačku. Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum. Smetanu na šlehání a cukr šlehejte, až dosáhnete lehké šlehačky, nalijte do cukrářského sáčku s velkým kulatým otvorem. Nakrájejte jahody a zbytek rozprostřete uprostřed.

Opatrně vyjměte sněhový základ a umístěte jej na podstavec. Okraj potřete šlehačkou a tu rovnoměrně rozprostřete v tenké vrstvě směrem dovnitř. Poté rozetřete také tenkou vrstvu jahodového tvarohu a posypejte kousky jahod. Přidejte další vrstvu sněhové základny. Přidejte zbytek jahodového tvarohu a ozdobte šlehačkou. Přidejte nakrájené ovoce a jedlé květiny.

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše