Křupavé chlebové placky

Křupavý chléb patří ke klasickým receptům, které nesmí chybět na švédském stole během léta. Jeho příprava je jednoduchá a zvládne ji tak každý. 

Recept

  • 50 g kvasnic
  • 500 ml mléka
  • 210 g ječmenné mouky
  • 210 g mouky z borové kůry
  • 180 g mouky
  • 2 lžičky soli

Postup:

  • Kvasnice rozpusťte ve vlažném mléce.
  • Nerezovou nádobu umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
  • Přidejte měkké máslo, sůl a většinu mouky. Nechte těsto zpracovávat po dobu několika minut. Nasaďte víko a nechte kynout půl hodiny.
  • Nastavte troubu na 250°C.
  • Těsto položte na pomoučený vál a rozdělte na 20 kusů. Vytvarujte bulky a přikryjte je čistou utěrkou.
  • Vezměte dvě bulky a vyválejte je do kulatých křupavých chlebů, položte na pečící plech vyložený pečícím papírem. Ve středu každého chleba vytvořte kulatou díru.
  • Pečte ve středu trouby po dobu 6-8 minut nebo dokud nezískají zlatavou barvu.
  • Mezitím rozválejte další dvě bulky a poté je upečte. Po upečení nechte chléb vychladnout.
Ankarsrum kuchyňský robot k výrobě chlebových placek

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše