5 druhů receptů na přípravu domácích sušenek

Připravte si s námi sušenky s marmeládou, švédské sušenky s mandlemi i bez, čokoládové plátky a bezlepkové amaretti. S kuchyňským robotem Ankarsrum budete mít sušenky připravené k pečení raz dva.

Recepty na domácí sušenky, bezlepkové sušenky

Švédské sušenky

Ingredience pro 20 ks

Těsto:

  • 200 g másla
  • 270 g mouky
  • 90 g cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru

Poleva:

  • 45 g cukru
  • potravinářská barva na pečení dle vašeho výběru

Postup:

Předehřejte troubu na 175°C. Na pečící plech umístěte pečící papír. Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Máslo nakrájejte na tenké plátky a nechte jej vypracovat spolu s ostatními ingrediencemi v kompaktní těsto. Rozdělte na dvě části a z obou části vytvarujte válečky o průměru asi 3 cm. Na pečícím papíru umístěném na pečícím plechu smíchejte pomocí vidličky cukr s požadovaným množstvím potravinářské barvy na pečení. Válečky obalte v cukrové směsi a poté nakrájejte na plátky široké asi 1–2 cm. Sušenky umístěte na pečící papír na plechu a lehce na ně zatlačte. Pečte ve středu trouby po dobu 10-12 minut nebo do té doby, než získají barvu. Nechte je vychladnout.

Sušenky s marmeládou

Ingredience pro 24 ks

  • 200 g másla
  • 240 g mouky
  • 90 g cukru
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 3/4 lžičky prášku do pečiva
  • 125 g marmelády

Postup:

Předehřejte troubu na 175°C. Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Nechte šlehat máslo (měkké), cukr a vanilkový cukr. Přidejte mouku a prášek do pečiva. Rozdělte těsto na 24 kusů, rozválejte je a vložte do forem na muffiny. Do každé sušenky udělejte díru. Použijte lis na citrusové plody k získání hvězdičkového vzoru. Do každého sušenky přidejte zhruba 1 - 2 lžičky marmelády. Pečte ve středu trouby po dobu 20 minut nebo do té doby, než sušenky získají stejnou barvu. Nechte vychladnout ve formě na muffiny.

Čokoládové plátky

Ingredience pro 40 - 50 ks

Těsto:

  • 200 g másla
  • 225 g cukru
  • 300 g mouky
  • 20 g kakaa
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva

Poleva

  • 1 vejce
  • 40 g krystalového cukru

Postup:

Předehřejte troubu na 200°C. Na pečící plech umístěte pečící papír. Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Máslo nakrájejte na tenké plátky a nechte mísit spolu s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte ostatní ingredience a vypracujte těsto. Rozdělte těsto na 6 stejných částí a rovnoměrně je vyválejte do stejné délky. Na každý pečící plech střídavě umístěte 3 těsta. Srovnejte délku, potřete rozšlehaným vejcem a posypejte krystalovým cukrem. Pečte ve středu trouby po dobu 10-12 minut, nebo do té doby, než získají barvu. Vyjměte z trouby a ještě horké nakrájejte sušenky šikmě na plátky. Nechte vychladnout. 

Doporučené produkty

Švédské mandlové sušenky

Ingredience na 20 - 40 ks

  • 15 g sladkých mandlí
  • 120 g mouky
  • 90 g cukru
  • ½ lžíce jemného sirupu
  • ½ lžíce jedlé sody
  • 1 lžička vody
  • 100 g másla

Postup:

Nasekejte mandle na malé kousky. Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Nechte mísit mouku a jedlou sodu. Přidejte cukr, sirup, nasekané mandle a vodu. Máslo nakrájejte na tenké plátky a přidejte do směsi. Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte do tvaru válečků o průměru asi 3 cm. Nechte odpočinout v lednici zhruba půl hodiny. Nastavte troubu na 200°C. Na 2 pečící plechy umístěte pečící papír.Těsto vyjměte z lednice a válečky nakrájejte na plátky tenké zhruba 1 - 2 cm. Vyrovnejte rovnoměrně na pečící plech. Pečte ve středu trouby po dobu 5-6 minut nebo do té doby, než sušenky získají barvu. 

Bezlepkové amaretti

Ingredience na 12 ks

Těsto:

  • 1-2 bílá vejce
  • 135 g cukru
  • 150 g mandlové mouky
  • 1 lžička bramborové mouky

Poleva:

  • 30 g moučkového cukru

Postup:

Předehřejte troubu na 200°C. Na pečící plech umístěte pečící papír. Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Nechte šlehat vejce s vaječnými bílky. Přidejte kakao, mandlovou mouku a bramborovou mouku. Šlehejte až do doby než získáte těsto. Moučkový cukr umístěte do misky. Z lepkavého těsta vytvarujte kuličky, obalte je v moučkovém cukru a umístěte na pečící plech. Pečte po dobu 5-8 minut nebo dokud se na povrchu sušenek neobjeví bublinky. Nechte vychladnout.

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše