5 druhů receptů na přípravu domácích sušenek

Sušenky s marmeládou

Ingredience pro 24 ks

  • 200 g másla
  • 240 g mouky
  • 90 g cukru
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 3/4 lžičky prášku do pečiva
  • 125 g marmelády

Postup:

Předehřejte troubu na 175°C. Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum. Nechte šlehat máslo (měkké), cukr a vanilkový cukr. Přidejte mouku a prášek do pečiva. Rozdělte těsto na 24 kusů, rozválejte je a vložte do forem na muffiny. Do každé sušenky udělejte díru. Použijte lis na citrusové plody k získání hvězdičkového vzoru. Do každého sušenky přidejte zhruba 1 - 2 lžičky marmelády. Pečte ve středu trouby po dobu 20 minut nebo do té doby, než sušenky získají stejnou barvu. Nechte vychladnout ve formě na muffiny.

Domácí sušenky

Švédské sušenky

Ingredience pro 20 ks

Těsto:

  • 200 g másla
  • 270 g mouky
  • 90 g cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • Poleva:
  • 45 g cukru
  • potravinářská barva na pečení

Postup:

Předehřejte troubu na 175°C. Na pečící plech umístěte pečící papír.Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum. Máslo nakrájejte na tenké plátky a nechte jej vypracovat spolu s ostatními ingrediencemi v kompaktní těsto. Rozdělte na dvě části a z obou části vytvarujte válečky o průměru asi 3 cm. Na pečícím papíru umístěném na pečícím plechu smíchejte pomocí vidličky cukr s požadovaným množstvím potravinářské barvy na pečení. Válečky obalte v cukrové směsi a poté nakrájejte na plátky široké asi 1–2 cm. Sušenky umístěte na pečící papír na plechu a lehce na ně zatlačte. Pečte ve středu trouby po dobu 10-12 minut nebo do té doby, než získají barvu. Nechte je vychladnout.

Čokoládové plátky

Ingredience pro 40 - 50 ks

Těsto:

  • 200 g másla
  • 225 g cukru
  • 300 g mouky
  • 20 g kakaa
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva

Poleva

  • 1 vejce
  • 40 g krystalového cukru

Postup:

Předehřejte troubu na 200°C. Na pečící plech umístěte pečící papír. Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum. Máslo nakrájejte na tenké plátky a nechte mísit spolu s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte ostatní ingredience a vypracujte těsto. Rozdělte těsto na 6 stejných částí a rovnoměrně je vyválejte do stejné délky. Na každý pečící plech střídavě umístěte 3 těsta. Srovnejte délku, potřete rozšlehaným vejcem a posypejte krystalovým cukrem. Pečte ve středu trouby po dobu 10-12 minut, nebo do té doby, než získají barvu. Vyjměte z trouby a ještě horké nakrájejte sušenky šikmě na plátky. Nechte vychladnout. 

Švédské mandlové sušenky

Ingredience na 20 - 40 ks

Těsto:

  • 15 g sladkých mandlí
  • 120 g mouky
  • 90 g cukru
  • ½ lžíce jemného sirupu
  • ½ lžíce jedlé sody
  • 1 lžička vody
  • 100 g másla

Postup:

Nasekejte mandle na malé kousky. Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.Nechte mísit mouku a jedlou sodu. Přidejte cukr, sirup, nasekané mandle a vodu. Máslo nakrájejte na tenké plátky a přidejte do směsi. Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte do tvaru válečků o průměru asi 3 cm. Nechte odpočinout v lednici zhruba půl hodiny. Nastavte troubu na 200°C. Na 2 pečící plechy umístěte pečící papír.Těsto vyjměte z lednice a válečky nakrájejte na plátky tenké zhruba 1 - 2 cm. Vyrovnejte rovnoměrně na pečící plech.  Pečte ve středu trouby po dobu 5-6 minut nebo do té doby, než sušenky získají barvu. 

Bezlepkové amaretti

Ingredience na 12 ks

Těsto:

  • 1-2 bílá vejce
  • 135 g cukru
  • 150 g mandlové mouky
  • 1 lžička bramborové mouky

Poleva:

  • 30 g moučkového cukru

Postup:

Předehřejte troubu na 200°C. Na pečící plech umístěte pečící papír.Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.Nechte šlehat vejce s vaječnými bílky. Přidejte kakao, mandlovou mouku a bramborovou mouku. Šlehejte až do doby než získáte těsto. Moučkový cukr umístěte do misky. Z lepkavého těsta tvyrujte kuličky, obalte je v moučkovém cukru a umístěte na pečící plech. Pečte po dobu 5-8 minut nebo dokud se na povrchu sušenek neobjeví bublinky. Nechte vychladnout.

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše