Letní cupcakes s jahodami, limetkou a bílou čokoládou

Letní cupcakes s jahodami, limetkou a bílou čokoládou s kuchyňským robotem Ankarsrum. Těsto připravíte jednoduše v otočné nerezové nádobě s pomocí hnětače na těsto a krém v plastové šlehací nádobě pomocí balónových metel.

Ingredience:

  • 200 g másla (pokojové teploty)
  • 225 g cukru
  • 3 vejce
  • Špetka soli
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 240 g mouky
  • 1 limetka (nastrouhaná kůra + šťáva asi 50 ml)
  • 150 g jahod nakrájených na malé kousky
  • 200 g bílé nasekané čokolády
  • 2 lžíce krystalového cukru na ozdobu
Letní cupcakes s jahodami, limetkou a bílou čokoládou

Postup:

  •  Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.
  • Rozšlehejte máslo a cukr do nadýchané konzistence.
  • Poté šlehejte po jednom vejce.
  • Následně prosejte suché ingredience, nechte hnětat dokud nezískáte rovnoměrné těsto a přidejte limetkovou šťávu, kůru z limetky a kousky bílé čokolády. Nechte vypracovat husté těsto a nalijte jej do forem na muffiny.
  • Do každé formy přidejte několik kousků jahod. Pokud jahody přidáte tímto způsobem, můžete dosáhnout rovnoměrnější rozprostření jahod a lepší výsledek
  • Nakonec posypejte krystalovým cukrem. Pečte při teplotě 160°C po dobu asi 15–20 minut (zda je těsto upečené i uvnitř ověříte pomocí špejle).
  • Po vychladnutí můžete ozdobit šlehačkovým krémem a kousky jahod.
Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše