Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti

Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.

Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.

Japonský kuchyňský nůž Nakiri Super 5 dokonale kombinuje tradiční japonský design a moderní technologie. Hlavním účelem - drcení, krájení a sekání zeleniny. Čepel je vyrobena ručním kováním z prvotřídní oceli se střední vrstvou obložení VG-10 a damaškové oceli, díky čemuž je nůž velmi odolný. Tyto vlastnosti pomáhají noži zůstat nabroušený po dlouhou dobu. Je to profesionální nůž, který dokáže pečlivě nakrájet zeleninu, nasekat zelí a cibuli a také nakrájet zeleninu a ovoce na nejtenčí plátky.

Masivní široká čepel a ostrá břitová destička je ideální pro kuchaře, kteří dávají přednost sekání. Oválná rukojeť kuchyňského nože má dobře promyšlený ergonomický tvar, který se pohodlně vejde do vaší ruky. K jeho vytvoření byl použit moderní technický materiál - micarta. Micarta je příjemná, hladká a teplá na dotek. Zároveň je pevná, vodě odolná a neabsorbuje pachy.

Tento nůž vyžaduje pečlivé zacházení a není určen k mytí v myčce na nádobí. Nůž je nutné ihned po použití umýt a důkladně otřít ručníkem. Každý nůž je prodáván v krásném dárkovém balení v japonském stylu.

  • Celková délka:    31,5 cm
  • Délka čepele:      17 cm
  • Hmotnost:           234 ​g

Přednosti nožů Samura:

  •  vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
  • fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
  • naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
  • rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity

Jak vybrat ten správný nůž?

Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.

Nože Samura jsou potomky pravých samurajských mečů

Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče

Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.

Péče o kuchyňské nože

Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.

5 zásad pro správnou péči nožů

Nože pro domácí i profesionální použití

Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.

Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.

Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.