Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti

Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.

Tato nejrozšírenější a nejoblíbenější sada kuchyňských nožů obsahuje 3 nejpopulárnější nože - nůž na ovoce a zeleninu, univerzální nůž a evropský šéfkuchařský nůž. Kolekce těchto nástrojů je charakterizována mimořádnou silou a ostrostí vlastní tomuto materiálu a umožňuje pokrýt celé spektrum technik používaných při vaření. Sada nožů Damascus s texturou na čepeli, umístěných do nádherného dárkového obalu bude skvělým a užitečným dárkem pro každou významnou událost!

Doporučujeme ruční mytí.

Samura DAMASCUS Sada 3 nožů obsahuje:

Samura DAMASCUS Nůž na ovoce a zeleninu

  • Celková délka: 21 cm
  • Délka čepele:  9 cm
  • Hmotnost: 92 ​g

Samura DAMASCUS Univerzální nůž

  • Celková délka: 24,5 cm
  • Délka čepele: 12,5 cm
  • Hmotnost: 100 ​g

Samura DAMASCUS Šéfkuchařský nůž

  • Celková délka: 33,7 cm
  • Délka čepele: 20 cm
  • Hmotnost: 238 ​g

Přednosti nožů Samura:

  •  vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
  • fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
  • naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
  • rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity

Jak vybrat ten správný nůž?

Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.

Nože Samura jsou potomky pravých samurajských mečů

Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče

Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.

Péče o kuchyňské nože

Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.

5 zásad pro správnou péči nožů

Nože pro domácí i profesionální použití

Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.

Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.

Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.