Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti

Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.

Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Více o historii zn. Samura.

Samura BUTCHER Šéfkuchařský nůž 22 cm (SBU-0085)

Šéfkuchařský nůž je nezbytnou součástí každé kuchyně a ani nemusíte přímo být šéfkuchař. Široká čepel zvládne kdejakou práci v kuchyni a v mnohém vám pomůže - krájet, sekat a řezat. Je vhodný i pro krájení většího množství potravin, například zelí. Stejně jako všechny nože série Samura Butcher je i tento nůž vysoce odolný a mimořádně ostrý.

Doporučujeme ruční mytí.

  • Celková délka: 34,6 cm
  • Délka čepele: 21,9 cm
  • Hmotnost: 197 g

Profesionální kuchyňské nože BUTCHER

Členitý povrch rukojeti nejen zabrání vyklouznutí z vlhkých rukou, ale také umožňuje jisté a rychlé řezy. Navíc se není třeba obávat o ostří, protože každá čepel z oceli AUS-8 se ručně brousí s využitím technik nejdokonalejšího konvexního způsobu ostření.*** Díky tomu nůž snadno pronikne vlákny a nezanechá jakkoli nepravidelné okraje řezu.

*** Co je konvexní broušení?
Konvexní výbrus (někdy nazývaný sekerové ostří nebo čočkový brus) je velmi náročné na broušení, ale takto vybroušené ostří zůstává mimořádně odolné a robustní při současné vysoké ostrosti. Tvarem připomíná postupně se zužující zakřivený kužel. Nevytváří tedy klasické rovné hrany, které vznikají broušením pouze samotného ostří. U konvexního výbrusu se brousí "celá" čepel do vytracena. Řezné vlastnosti jsou vynikající.

Unikátní vlastnosti:

  • Strukturovaný povrch rukojeti maximalizuje úroveň jistoty a komfortu úchopu a brání vyklouznutí z vlhkých rukou.
  • Každý nůž řeznické série Butcher se brousí RUČNĚ konvexní technikou pro dosažení zvýšené odolnosti a vynikajícího krájecího výkonu s dokonale rovnými řezy.
  • Ultra pevná rukojeť z polypropylenu se příjemně drží a velmi prakticky používá.
  • Originální japonská ocel AUS-8 v závislosti na rozměrech nožů vyniká tvrdostí 58-59 HRC.
  • Co můžete očekávat od "řeznické" série nožů Butcher?

  • Tvrzené ocelové čepele si udrží ostrost po velmi dlouhou dobu.
  • Zakřivený design rukojeti brání vyklouznutí z ruky.
  • Manuální broušení každého nože na brusných kamenech.
  • Japonská ocel AUS-8 s konvexním výbrusem.
Šéfkuchařské nože

Přednosti nožů Samura:

  •  vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
  • fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
  • naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
  • rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity

Jak vybrat ten správný nůž?

Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.

Nože Samura jsou potomky pravých samurajských mečů

Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče

Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.

Péče o kuchyňské nože

Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.

5 zásad pro správnou péči nožů

Nože pro domácí i profesionální použití

Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.

Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.

Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.