Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Tato sada kuchyňských nožů Samura Blacksmith v japonském dárkovém balení s látkovým pouzdrem uvnitř, je dokonalým spojením 3 oblíbených japonských nožů. V této sadě naleznete univerzální nůž, kuchařský nůž Santoku a japonský sekáček Nakiri. Kuchyňské nože Blacksmith jsou ručně kované z vysoce uhlíkové oceli AUS-8 Hammered. Tvrdost čepele Rockwell je 58-59 HRC je srovnatelná pouze s odolnou ocelí samurajského meče. Neobyčejný povrch čepele, který připomíná lunární krátery nemá pouze estetický důvod, ale je také velice praktický při práci - vzduchové kapsy zamezují ulpívání potravin na čepeli. Jednou vyzkoušíte práci s tímto nožem a okamžitě pochopíte rozdíl.
Univerzální nůž s délkou čepele 16 cm je v kuchyni využíván nejčastěji. Díky zúžené špičce je tento univerzální kuchyňský nůž skvělý pro krájení zeleniny a bylinek i krájení masa a ryb. Tradiční japonský šéfkuchařský nůž Santoku s délkou čepele 18 cm je navržen tak, aby dokázal vykonávat stejné kuchyňské práce jako evropský šéfkuchařský nůž. Rozdíl můžete najít ve tvaru čepele - jeho špička směřuje dolů a ostří má přímější tvar. Tento nůž je velmi vhodný na sekání a krájení zeleniny a ovoce a krájení masa a ryb.
Japonský sekáček Nakiri s délkou čepele 17 cm disponuje širokou, ale tenkou čepelí bez špičky. Je ideální k sekání a krájení všech druhů zeleniny, ovoce a bylinek. Tento nůž s téměř obdélníkovým tvarem vám umožní krájet potraviny bez zbytečných pohybů, rychle a snadno.
Rukojeti kuchyňských nožů Blacksmith jsou vyrobeny z materiálu Micarta. Tento materiál je vysoce odolný vůči mechanickému namáhání, vodě, teplotním extrémům a neabsorbuje nepříjemné pachy. Manuální povrchová úprava je příjemná na dotek. Nůž pevně drží v ruce, neotáčí se a v místě, kde se spojuje s čepelí, nevznikají dutiny a mezery.
Kuchyňské nože Blacksmith nelze mýt v myčce na nádobí, omývejte je pouze ručně mycím prostředkem a jemnou houbičkou a vždy je ihned vysušte do sucha. Čepel doporučujeme pravidelně mazat olejem z kamélie nebo hřebíčku.
Samura BLACKSMITH Sada 3 nožů obsahuje:
Samura BLACKSMITH Nůž Nakiri 17 cm
- Celková délka: 31,2 cm
- Délka čepele: 17 cm
- Hmotnost: 247 g
Samura BLACKSMITH Nůž Santoku 18 cm
- Celková délka: 32,6 cm
- Délka čepele: 18 cm
- Hmotnost: 218 g
Samura BLACKSMITH Univerzální nůž 16 cm
- Celková délka: 30,5 cm
- Délka čepele: 16 cm
- Hmotnost: 174 g
Přednosti nožů Samura:
- vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
- naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
- rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.
Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.