Recepty na vynikající kombinaci ovoce a zeleniny na zdravé šťávy
Ovocné, zeleninové a kombinované šťávy představují skvělý zdroj důležitých živin. Chcete-li si zajistit kvalitní příjem vitamínů, enzymů a minerálních látek, připravte si každý den hodnotné čerstvé šťávy. A na kterých si pochutnáte nejvíce? Vyzkoušejte naše tipy!
KAROTKA - ČERVENÁ ŘEPA - GRANÁTOVÉ JABLKO
Potřebujete-li posílit přirozenou obranyschopnost, vyzkoušejte kombinaci červené řepy, která kromě jiného přispívá k tvorbě červených krvinek, a karotky a sladkého granátového jablka.
ČERVENÁ ŘEPA - KAROTKA - JABLKO - ZÁZVOR
V období dlouhých zimních dnů nebo při pocitu nastupujícího nachlazení vsaďte na šťávu z červené řepy, zázvoru, karotky a jablka. Jablko je obecně považováno díky svému složení a účinkům za jedno z nejlepších druhů ovoce v naší zeměpisné šířce.
VODNÍ MELOUN - LIMETA - CITRON - POMERANČ - MÁTA
Milujete svěží šťávy? Vhoďte do odšťavňovače vodní meloun, pomeranč, citron a limetu. Nakonec vše ozvláštněte čerstvou mátou. Tento skvělý drink je výborný především během horkých letních dnů.
ŘAPÍKATÝ CELER - SALÁTOVÁ OKURKA - JABLKO - BÍLÁ ŘEDKEV
Rádi byste organismu dopřáli trochu odlehčení a očisty? Vyzkoušejte šťávu z řapíkatého celeru, který posiluje imunitní systém, salátové okurky, jablka a bílé ředkve. Tato kombinace, kde převažuje zelenina, není pro každého. Jablko ovšem šťávě dodá potřebnou sladkost a lahodnou chuť.
Doporučené produkty
ZELENÉ SMOOTHIE S JABLKEM
Zelené potraviny jsou zdrojem mnoha důležitých živin. Mnoho lidí je ovšem odmítá kvůli chuti. Máme pro vás ale jednu velmi oblíbenou variantu, a to šťávu z citronu, pomeranče, banánu, hroznového vína, jablka, salátové okurky, špenátu, kapusty a avokáda. Tato šťáva je doslova vitamínovou bombou, která nakopne organismus.
JABLKO - MALINY - SKOŘICE - BANÁN
Energeticky hodnotnou šťávou, která vás navíc v zimě zahřeje, je kombinace šťávy z jablek, malin a banánu. To vše okořeňte mletou skořicí a lahodný nápoj je v mžiku na světě.
ANANAS - GREP - POMERANČ
Svěží a zároveň velmi posilující šťávu získáte odšťavněním ananasu, grepu a pomeranče. Nezapomeňte, že citrusy je nezbytné zbavit slupky, aby šťáva nezhořkla. U ananasu může být někdy problém s jeho odšťavňováním. Vyberte si proto takový, který není příliš přezrálý. Případně jej prostřídejte s tvrdším jablkem. Usnadníte tak jeho odšťavňování.
MRKEV - POMERANČ - CITRON
Věděli jste, že mrkev má nejen skvělou výtěžnost při odšťavňování, ale zároveň má blahodárné účinky na lidský organismus? Posiluje jak imunitu, tak prospívá kardiovaskulárnímu systému.
JABLKO - MRKEV - ZÁZVOR
Čerstvá mrkvová šťáva detoxikuje tělo a zbavuje jej škodlivých látek. V kombinaci se zázvorem a jablkem navíc posilují přirozenou obranyschopnost organismu. Tato šťáva prospívá i činnosti trávícího systému a napomáhá pravidelnému vyprazdňování.