Recepty na různé druhy chleba s kuchyňským robotem Ankarsrum

22. 10. 2021 Pokud budeme mluvit o kapacitě a množství toho, co můžete s tímto kuchyňským robotem upéct, dojdeme k tomu, že Ankarsrum Assistent Original je těžké překonat. Díky nádobě o objemu až 7 litrů, můžeme zpracovat až 5 kg tuhého těsta a až 2 litry tekutého těsta najednou.

Ankarsrum Assistent Original

Silnější než většina ostatních kuchyňských robotů.

S Ankarsrum Assistent Original můžete najednou připravit těsto až na 12 baget nebo 6 velkých bochníků chleba - ideální pro zaplnění mrazničky pečivem.

Čas na pečení!

Představujeme vám jednoduché, rychlé a velmi chutné recepty na různé druhy pečiva z kuchyňského robotu Ankarsrum. bagety, foccacia, bochníky chleba a toustový chléb - to vše si můžete lehce připravit s vaším “asistentem”.

S kuchyňským robotem Ankarsrum Assistent Original je snadné si upéct vlastní chléb v pohodlí domova.

Žádný jiný chléb nechutná tak dobře, jako ten, který jste si upekli sami.

Upečený chleba z vlastnoručně umleté mouky

Chleba upečený z vlastnoručně umleté mouky v přídavném mlýnku Ankarsrum.

Recept na pečený chleba

Ingredience:

  • 50 g droždí
  • 500 ml vody
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 720 g mleté pšenice

Postupujte podle jednotlivých kroků:

  1. Pšeničná zrna rozemelte v mlýnku na obilí v Ankarsrum, nastavte na nejjemnější mletí.
  2. Nerezovou nádobu umístěte na motorovou základnu kuch. robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
  3. Přidejte droždí a vodu.
  4. Po té přidejte med, olivový olej, sůl a mouku.
  5. Nastavte časovač na 8 minut.
  6. Zakryjte mísu a nechte těsto 30 minut kynout.
  7. Těsto položte na dobře pomoučený povrch a rozdělte ho na 4 stejné kusy.
  8. Vytvarujte bochníky o průměru asi 20 cm.
  9. Doprostřed každého bochníku vytvořte důlek, posypejte jemně moukou, zakryjte a nechte 30 minut kynout.
  10. Předehřejte si troubu na 225°C.
  11.  Chléb pečte v troubě po dobu asi 12–15 minut.
  12. Po upečení nechte chleba vychladnout.

Tři druhy domácího pečiva z jednoho těsta

Jedno těsto, tři typy chleba

Recept na těsto

Ingredience:

  • 50 g droždí, suché nebo čerstvé
  • 1 litr vody
  • 1 polévková lžíce soli
  • 46 g řepkového oleje
  • 1440 g mouky
  • 65 g mixu semínek
  • + 32 g semínek na ozdobu

Postupujte podle jednotlivých kroků:

  1. Nerezovou nádobu umístěte na motorovou základnu kuch. robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
  2. Přidejte droždí a vodu a nechte hníst při nízké rychlosti.
  3. Postupně po malém množství přidávejte sůl, řepkový olej a mouku. Nechte hníst při nízké rychlosti po dobu 5-7 minut.
  4. Vyjměte hnětač na těsto a stěrku na těsto. Zakryjte mísu a nechte těsto přibližně 40 minut kynout.
  5. Těsto položte na dobře pomoučený povrch a rozdělte ho na tři stejné kousky. Předehřejte si troubu na 250°C.

Pro chlebové bulky postupujte následovně:

  1. Jedno těsto rozdělte na sedm dalších kousků a z každého vytvarujte bulky.
  2. Bulky umístěte na plech na pečení pokrytý pečícím papírem, přikryjte a nechte ještě 30 minut kynout.
  3. Chlebové bulky pečte v troubě po dobu 12–13 minut nebo do té doby, než bude kůrka bulek zlatohnědá.

Pro semínkový chleba postupujte následovně:

  1. Promíchejte druhé těsto se 65 g semínek.
  2. Následně těsto rovnoměrně rozprostřete do pečící formy (25x30 cm) vyložené pečícím papírem.
  3. Potřete těsto rozšlehaným vejcem nebo vodou a posypejte semínky.
  4. Těsto rozdělte stěrkou na 8 dílů a nechte ho kynout po dobu 30 minut.
  5. Chléb pečte v troubě po dobu 14 minut nebo do té doby, než bude kůrka zlatohnědá..

Pro bochník chleba postupujte následovně:

  1. Poslední kus těsta vytvarujte do tvaru bochníku a vložte do chlebové formy vyložené pečícím papírem.
  2. Těsto potřete rozšlehaným vejcem nebo vodou a posypejte mákem. Chleba nechte asi 30 minut kynout.
  3. Bochník pečte ve spodní části trouby po dobu okolo 35 minut při 180°C.
  4. Po upečení nechte chleba vychladnout.

Vláčný bochník chleba se sýrem cottage a brusinkami

Na přípravu 2 chlebů budete potřebovat:

  • 450 ml mléka
  • 200 g sýru cottage
  • 150 g jogurtu
  • 172 g brusinkového džemu
  • 140 g sirupu
  • 480 g mouky
  • 140 g ovsa
  • 130 g lněných semínek
  • 112 g dýňových semínek
  • 60 g rozinek
  • 0,5 lžíce soli
  • 4 lžičky jedlé sody

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Chlebovou pečící formu vyložte pečícím papírem.
  3. Umístěte nerezovou nádobu na motorovou základnu kuch. robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
  4. Smíchejte všechny ingredience, rozdělte těsto na 2 kusy a vložte je do pečících forem.
  5. Chleba vložte do spodní části trouby a pečte po dobu 35-45 minut.
  6. Po upečení nechte chleba vychladnout a až poté ho vyjměte z formy. Tento chléb si zachová svoji vláčnost po dlouhou dobu.

Domácí křupavé bagety

Na přípravu 4 kusů baget budete potřebovat:

  • 500 ml vody
  • 2 1/4 lžičky sušeného aktivního droždí nebo 25 g čerstvých kvasnic
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce soli
  • 5 1/2 šálků mouky

Postup naleznete zde ve video receptu nebo v originální knize receptů Ankarsrum.

Domácí italská focaccia

Recept na 1 foccacia                                                                         

Ingredience:

25 g čerstvých kvasnic

  • 1,75 šálku (400 ml) vody
  • 0,25 šálku (50 ml) olivového oleje
  • 4,5 šálků chlebové mouky
  • 2 lžičky soli

Pro pekáč a ochucení :

  • 3 lžíce olivového oleje, oddělené
  • 8 cherry rajčátek
  • 0,5 červené cibule, nakrájené na tenké plátky
  • čerstvý rozmarýn
  • vločkovou sůl

Postup naleznete zde ve video receptu nebo v originální knize receptů Ankarsru.

Video, jak připravit 5 kg těsta v kuchyňském robotu Ankarsrum Assistent Original:

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše