Vláčný chléb se sýrem cottage a brusinkami

Příprava domácího chleba se sýrem cotagge a brusinkami.

Na přípravu dvou porcí chleba budete potřebovat:

  • 450 ml mléka
  • 200 g sýru cottage
  • 150 g jogurtu
  • 172 g brusinkového džemu
  • 140 g sirupu
  • 480 g mouky
  • 140 g ovsa
  • 130 g lněných semínek
  • 112 g dýňových semínek
  • 60 g rozinek
  • 0,5 lžíce soli
  • 4 lžičky jedlé sody
Recept na chléb s robotem Ankarsrum

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Chlebovou pečící formu vyložte pečícím papírem. 
  3. Umístěte nerezovou nádobu na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
  4. Smíchejte všechny ingredience, rozdělte těsto na 2 kusy a vložte je do pečících forem.
  5. Chleba vložte do spodní části trouby a pečte po dobu 35-45 minut.
  6. Po upečení nechte chleba vychladnout a až poté ho vyjměte z formy. Tento chléb si zachová svoji vláčnost po dlouhou dobu.

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše