Sušené hovězí maso – jerky díky sušičce Yden

Jistě jste už někdy slyšeli o vyhlášené americké pochoutce zvané jerky. Jedná se o plátky okořeněného sušeného masa, které jsou oblíbené napříč celými státy. Jedinou nevýhodou tohoto pokrmu je, že se v našich končinách nedá zrovna lehce sehnat, a když už na ni narazíte, tak se většinou nejedná o výrobek vysoké kvality. My jsme ale přišli s řešením, které vám umožní si tuto delikatesu připravit z prvotřídních surovin v pohodlí vašeho domova!  Představujeme vám sušičku značky Yden, která patří díky svému kvalitnímu zpracování mezi špičku na současném trhu. Tato sušička si poradí nejen s ovocem a zeleninou, ale můžete si v ní připravit lahodné svačiny z ovesných vloček a pyré nebo si v ní usušit třeba již zmiňované hovězí maso a mnoho dalšího.

Příprava sušeného hovězího masa přitom není vůbec složitá a zvládne ji i kuchařský začátečník. Pro začátek si vydezinfikujte pracovní plochu a libové hovězí maso důkladně očistěte odstraněním všech blanek. Maso následně nakrájejte na tenké plátky silné maximálně pár milimetrů a dlouhé okolo deseti centimetrů. Maso poté naložte do marinády z worcestrové a sojové omáčky, pepře, soli, grilovacího koření a drceného česneku a nechte jej marinovat alespoň půl dne. Za dvanáct hodin maso vytáhněte, položte na sušicí podložku a zapněte sušičku na plný výkon. Maso nechte v sušičce do té doby, než budete schopni plátky rozlomit v ruce. Tuto pochutinu skladujte na tmavém a suchém místě a její jedinečnou chuť si můžete užívat až po několik měsíců.

Sušené maso
Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše