Lněné krekry (znáte z pořadu Rady ptáka Loskutáka):

množství na 2 tácy sušičky
1 hrnek lněného semínka namočíme přes noc do vody (pro výraznější chuť krekrů lze použít fresh šťávu)

JABLEČNÉ
1 hrnek lněného semínka namočíme přes noc do vody/jablečné šťávy
přidáme 2 jablka nakrájené na kostičky
půl hrnku rozinek (nejlépe BIO bez přidaného cukru!)
podle chuti lze dosladit javorovým sirupem nebo jiným přírodním sladidlem
vše důkladne promíchat, sušíme při teplotě cca 50 stupňů asi 10 hodin

Lněné krekry
Pomerančové krekry

POMERANČOVÉ s ananasem
1 hrnek lněného semínka namočíme přes noc do vody/pomerančové šťávy
přidáme 1 pomeranč nakrájený na kostičky
1 hrnek čerstvého ananasu nakrájeného na kostičky
podle chuti lze dosladit javorovým sirupem nebo jiným přírodním sladidlem
vše důkladne promíchat, sušíme při teplotě cca 50 stupňů asi 15 hodin

ZELNÉ 
1 hrnek lněného semínka namočíme přes noc do vody, můžeme lehce osolit
1 hrnek nakrájeného domácího kysaného zelí (pokud nemáme dáme kysané sterilované)
přidáme kmín a čerstvou majoránku
vše důkladne promíchat, sušíme při teplotě cca 50 stupňů asi 10 hodin

Zelné krekry
Krekry s červenou řepou

S ČERVENOU ŘEPOU
1 hrnek lněného semínka namočíme přes noc do vody, můžeme lehce osolit
1 hrnek nakrájené červené řepy (červenou řepu předem povaříme, nakrájíme na kostičky a přes noc naložíme do sladkokyselého nálevu)
přidáme nasekanou petřželku a podle chuti mleté nové koření
vše důkladne promíchat, sušíme při teplotě cca 50 stupňů asi 10 hodin 

ŘECKÉ
1 hrnek lněného semínka namočíme přes noc do vody, můžeme lehce osolit
půl hrnku mandlí (nasekaných na větší kousky)
3 polévkové lžíce nakrájených oliv
3 polévkové lžíce naložených sušených rajčat
hrst čersvé nasekané bazalky
vše důkladne promíchat, sušíme při teplotě cca 50 stupňů asi 10 hodin 

Řecké krekry
Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše