Lněné krekry (znáte z pořadu Rady ptáka Loskutáka)

Na 2 tácy sušičky si připravíme 1 hrnek lněného semínka, které namočíme přes noc do vody (pro výraznější chuť krekrů je lze namočit do fresh šťávy).

Lněné jablečné krekry

1 hrnek lněného semínka namočíme přes noc do vody/jablečné šťávy. Poté přidáme

  • 2 jablka nakrájené na kostičky
  • 1/2 hrnku rozinek (nejlépe BIO bez přidaného cukru!)
  • podle chuti lze dosladit javorovým sirupem nebo jiným přírodním sladidlem

Vše důkladne promícháme a sušíme v sušičce potravin při teplotě cca 50 stupňů asi 10 hodin.

Lněné krekry ze sušičky potravin
Recept na domácí pomerančové krekry

Lněné pomerančové krekry s ananasem

1 hrnek lněného semínka namočíme přes noc do vody/pomerančové šťávy, poté přidáme

  • 1 pomeranč nakrájený na kostičky
  • 1 hrnek čerstvého ananasu nakrájeného na kostičky
  • podle chuti lze dosladit javorovým sirupem nebo jiným přírodním sladidlem

Vše důkladne promícháme sušíme v sušičce potravin při teplotě cca 50 stupňů asi 15 hodin.

Lněné zelné krekry

1 hrnek lněného semínka namočíme přes noc do vody, můžeme lehce osolit. Poté přidáme

  • 1 hrnek nakrájeného domácího kysaného zelí (pokud nemáme dáme kysané sterilované)
  • přidáme kmín a čerstvou majoránku

Vše důkladne promícháme a sušíme v sušičce potravin při teplotě cca 50 stupňů asi 10 hodin.

Recept na domácí zelné krekry

Doporučené produkty

Recept na krekry s červenou řepou

Lněné krekry s červenou řepou

1 hrnek lněného semínka namočíme přes noc do vody, můžeme lehce osolit. 

Jeden kus červené řepy předem povaříme, poté nakrájíme na kostičky a přes noc naložíme do sladkokyselého nálevu.

Přidáme nasekanou petrželku a podle chuti mleté nové koření. Vše důkladne promícháme a sušíme v sušičce potravin při teplotě cca 50 stupňů asi 10 hodin.

Lněné řecké krekry

1 hrnek lněného semínka namočíme přes noc do vody, můžeme lehce osolit. Poté přidáme

  • 1/2 hrnku mandlí (nasekaných na větší kousky)
  • 3 polévkové lžíce nakrájených oliv
  • 3 polévkové lžíce naložených sušených rajčat
  • hrst čersvé nasekané bazalky

Vše důkladne promícháme a sušíme v sušičce potravin při teplotě cca 50 stupňů asi 10 hodin.

Řecké krekry z lněného semínka recept
Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše