Křupavé chlebové bulky

Oslňte vaše hosty na grilovací párty domácími chlebovými bulkami.

Na přípravu budete potřebovat:

  •  100 g másla (pokojové teploty)
  •  450 ml ovesného mléka nebo jakéhokoli rostlinného neutrálního mléka
  •  1 lžíce cukru
  •  11 gramů sušeného droždí
  • 1,5 lžičky soli
  • 750 g mouky

 Voda na potření bulek a sezamová nebo slunečnicová semínka na posypání.

Chlebové bulky

Postup:

  1. Umístěte nerezovou nádobu na motorovou základnu kuch. robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
  2. Ovesné mléko zahřejte na teplotu 42°C a přidejte do mísy. Poznámka: pokud bude mísa studená, bude potřeba více zahřát mléko.
  3.  Přidejte cukr a sůl a nechte hníst střední rychlostí.
  4. Nasypte nahoru suché droždí a nechte směs několik minut ležet.
  5. Postupně po malém množství přidávejte 3⁄4 z celkového množství mouky,  nechte hníst nízkou až střední rychlostí.
  6.  Přidejte máslo a zbytek mouky.
  7. Nechte hníst při nízké až střední rychlosti po dobu 8 minut.
  8. Zakryjte mísu a nechte těsto 1 hodinu kynout.
  9. Těsto položte na dobře pomoučený povrch a rozdělte ho na 8 stejných kusů a vytvarujte bulky. V případě potřeby přidejte další mouku, ale zkuste udržet těsto velmi měkké.
  10.  Bulky umístěte na plech na pečení pokrytý pečícím papírem, přikryjte a nechte ještě 30 minut kynout.
  11. Předehřejte troubu na 200°C.
  12.  Potřete bulky vodou a posypejte semínky. 
  13. Pečte v troubě po dobu 15–20 minut nebo do té doby, než bude kůrka bulek zlatohnědá.
  14.  Nechte chvíli vychladnout, rozkrojte na polovinu a připravte si skvělý domácí hamburger!
Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše