Křupavé chlebové bulky na hamburger
Oslňte vaše hosty na grilovací párty domácími hamburgery. Vyzkoušejte náš recept na křupové hamburgerové chlebové bulky.
Na přípravu budete potřebovat:
- 100 g másla (pokojové teploty)
 - 450 ml ovesného mléka nebo jakéhokoli rostlinného mléka
 - 1 lžíce cukru
 - 11 gramů sušeného droždí
 - 1,5 lžičky soli
 - 750 g mouky
 - sezamová nebo slunečnicová semínka na posypání
 - voda na potření bulek
 

Postup:
- Umístěte nerezovou nádobu na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
 - Ovesné mléko zahřejte na teplotu 42°C a přidejte do mísy. Poznámka: pokud bude mísa studená, bude potřeba více zahřát mléko.
 - Přidejte cukr a sůl a nechte hníst střední rychlostí.
 - Nasypte nahoru suché droždí a nechte směs několik minut ležet.
 - Postupně po malém množství přidávejte 3⁄4 z celkového množství mouky, nechte hníst nízkou až střední rychlostí.
 - Přidejte máslo a zbytek mouky.
 - Nechte hníst při nízké až střední rychlosti po dobu 8 minut.
 - Zakryjte mísu a nechte těsto 1 hodinu kynout.
 - Těsto položte na dobře pomoučený povrch a rozdělte ho na 8 stejných kusů a vytvarujte bulky. V případě potřeby přidejte další mouku, ale zkuste udržet těsto velmi měkké.
 - Bulky umístěte na plech na pečení pokrytý pečícím papírem, přikryjte a nechte ještě 30 minut kynout.
 - Předehřejte troubu na 200°C.
 - Potřete bulky vodou a posypejte semínky.
 - Pečte v troubě po dobu 15–20 minut nebo do té doby, než bude kůrka bulek zlatohnědá.
 - Nechte chvíli vychladnout, rozkrojte na polovinu a připravte si skvělý domácí hamburger!