ChufaMix pro výrobu rostlinných, ořechových, sojových a rýžových mlék

Pomocí výrobku ChufaMix si můžete sami v pohodlí svého domova ve velmi krátké době připravit rostlinné mléko, ať už rýžové, sójové či ořechové. Přípravu Vám usnadní také sáček na ořechové mléko. Celá příprava je velmi jednoduchá, nezabere Vám více než pět minut času, a navíc výrazně ušetříte. Vše, co potřebujete, je pouze přístroj ChufaMix a tyčový mixér.

Velká výhoda sójového mléka ve srovnání s kravským tkví především ve velkém obsahu bílkovin v sójových bobech. Ty mají velkou nutriční hodnotu, vysokou sytivost a obsahují velký podíl vlákniny, železa, vápníku a vitaminu A, které jsou nezbytné pro správné fungování lidského organismu. Rostlinné bílkoviny navíc zamezují většímu uvolňování vápníku z kostí, a předcházejí tedy vzniku osteoporózy.

Výhody sojového mléka

Sójové mléko je vhodné i pro lidi trpící nesnášenlivostí laktózy či alergií na mléko. Obsahuje totiž cukry prebiotické stachyosy a rafinózy, jejichž primárním cílem je snižování množství toxických látek v organismu a posilování imunity. Na základě studií bylo prokázáno, že pětkrát méně dětí je alergických na sójové mléko než na kravské. Navíc sójové mléko neobsahuje žádné přidané hormony, které se však běžně vyskytují v mléce kravském, jako je například hormon rBGH (rekombinantní růstový hormon skotu), kterého se běžně užívá ke zvýšení dojivosti.

Velmi významná je také schopnost sójového mléka snižovat hladinu cholesterolu v krvi, jehož nadbytek bývá často příčinou kardiovaskulárních onemocnění. Tato jeho schopnost má přímou souvislost s obsahem isoflavonoidů, které - kromě již zmíněného snižování cholesterolu - dokážou i mírnit příznaky menopauzy u žen, předcházejí vzniku osteoporózy a snižují rizika vzniku rakoviny prostaty a prsu. Taktéž chrání DNA našich buněk před vlivy oxidace. Podle testů FDA (potraviny a léčiva v USA) mohou sójové bílkoviny s nízkým obsahem nasycených tuků významně snížit riziko srdečních potíží. Ideální denní dávka by se měla pohybovat okolo 25 g sojových bílkovin.

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše