Sušení švestek v sušičce, domácí sušené švestky
Podařilo se vám nasbírat mnoho švestek a nevíte co s nimi? Možností úprav, aby se zachovaly, je poměrně dost a jednou z nich je i sušení. Domácí sušené švestky lze jíst po celý rok a i po několika měsících od úpravy si zachovají skvělou chuť. Sušení švestek v sušičce je navíc díky novým přístrojům velice jednoduché.
Jak správně usušit švestky?
Nejprve je důležité švestky pečlivě umýt a vypeckovat, poté je rozkrojit na poloviny nebo čtvrtiny. Vhodné sušičky potravin zajišťují pomalé a rovnoměrné sušení, které minimalizuje ztrátu vitamínů a minerálů. Takto sušené švestky budou nejen chutné, ale také plné cenných živin, což je činí ideálními pro zdravé mlsání nebo jako přísadu do různých pokrmů.