Sušení paprik - feferonek v sušičce - sušené papriky – feferonky
Feferonky jsou výbornou potravinou pro ty, kteří je rádi přidávají do různých pokrmů, aby jim přidali na ostrosti. Sušené feferonky můžete využívat v průběhu celého roku, a jestliže je usušíte v sušičce, tak budou téměř jako čerstvé.
Sušení feferonek v sušičce je díky novým přístrojům velmi rychlé a pohodlné, neboť se nebudete muset skoro o nic starat. Pouze nastavíte, na jakém programu sušení poběží, a následně již necháte sušičku pracovat. Novější přístroje navíc mají minimální spotřebu energie a také není v jejich případě potřeba do procesu sušení nijak zasahovat, neboť proudění vzduchu je rovnoměrné a ohřívá všechny tácy najednou. Těch je v sušičkách různě, podle velikosti přístroje.
Jak feferonky sušit?
Chilli papričky vybírejte jen ty kvalitní, tzn. jasně barevné, zralé, beze skvrn či otlaků. Překrojte je podélně napůl a odstraňte semínka. Semínka nemají žádnou chuť, ale po usušení mohou být nahořklá.
Rozložte nakrájené papričky na tác, nejlépe řeznou stranou dolů. Nyní můžete sušit.
Usušené papričky poznáte podle toho, že je snadno rozdrolíte mezi prsty. Skladujte v pevné nádobě s víčkem.
Pozor na plíseň
Nejvhodnější sušičkou nejen pro sušení feferonek je sušička potravin Yden. Sušička zajistí velmi kvalitní a důsledné sušení díky dokonalé filtraci vzduchu, infračervenému záření a automatické kontrole vlhkosti. Feferonky vám tak vydrží, nehrozí nerovnoměrné usušení ani objevení plísně.