Sušení masa v sušičce, domácí sušené maso

Sušené maso (jerky) patří k velice oblíbeným pochoutkám, které lze s sebou přibalit například na cesty. Nyní jej již nekupujte, ale udělejte si domácí sušené maso, které bude mít oproti tomu kupovanému unikátní chuť. A to proto, že ingredience si zvolíte sami.

Infračervená sušička potravin Yden je k sušení masa jako stvořená. Výroba jerků tak pro vás bude velice rychlá a snadná. Jak tedy na to.

Doporučené produkty

Stačí maso jen nakrájet a ochutit, zbytek zvládne sušička sama

Sušení masa v sušičce by mělo probíhat z těch druhů masa, které mají co nejméně tuku, aby zůstala vyšší životnost upraveného produktu. Vynikající je např. hovězí maso, ale doporučujeme určitě vyzkoušet i libové vepřové či kuřecí.

Maso nakrájejte na menší, 0,5 cm silné plátky o šířce 2,5 cm. Poté je již jedno, jaké ingredience k ochucení masa použijete. Jestli česnek, worcester, nějaké jiné koření nebo jen sůl a pepř.

Rozložte nakrájené a ochucené plátky masa na sušící tác a zapněte sušičku. Za několik hodin jsou jerky hotové. Dobrou chuť.

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše