Sušení hub v sušičce, sušené houby

Sušení hub v sušičce je efektivní způsob, jak uchovat houby na delší dobu. Sušené houby si zachovávají svou intenzivní chuť a aroma, což je ideální pro použití v různých pokrmech nějen během zimy.

Při sušení je důležité houby nakrájet na tenké plátky a sušit je při nízké teplotě, aby si uchovaly své výživné látky. Sušené houby je následně možné skladovat ve vzduchotěsných nádobách na suchém a tmavém místě.

Které houby jsou vhodné pro sušení?

  • bedly         
  • žampiony
  • křemenáče
  • ryzce
  • kotrče
Sušička potravin Yden pro bezchybné sušení hub

Kde houby nejlépe sušit?

Sušička potravin Yden je unikátní sušička, která využívá k sušení infračervené záření a zajistí dokonalé usušení potravin díky čidlu vlhkosti. Kontrola zbytkové vlhkosti je důležitá především pro sušení hub, které z 90% tvoří voda.

Jak houby sušit?

Houby očistěte a nakrájejte na plátky o síle cca 0,5 cm. Rozložte je na tác sušičky. Sušte při teplotě cca 40 - 50 stupňů. Zpočátku můžete sušit i na nižší teplotu a pozdějit teplotu zvýšit. Doba sušení se pohybuje od 5 do 8 hodin podle druhu sušičky.

Dobře usušené houby lze z táců snadno odstranit a houby se snadno lámou.

Doporučujeme skladovat ve vzduchotěsné nádobě v chladu a temnu.

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše