Sušení hub v sušičce, sušené houby
Houby, některé druhy ovoce nebo zeleniny s vyšším obsahem vody vyžadují vyšší úvodní teplotu, která zabrání fermentaci.
Kde houby nejlépe sušit?
Sušička potravin Yden je unikátní sušička, která využívá k sušení infračervené záření a zajistí dokonalé usušení potravin díky čidlu vlhkosti. Kontrola zbytkové vlhkosti je důležitá především pro sušení hub, které z 90% tvoří voda.
Sušička Sedona
Sedona je kvalitní a elegantní sušička s vyjímatelnými tácy má horizontální proudění vzduchu, které spolu se dvěma samostatnými ventilátory zajišťuje rovnoměrnost sušení. Zvládne najednou usušit velké množství potravin a oproti jiným sušičkám je možné použití úsporného režimu.
Jak houby sušit?
Houby očistěte a nakrájejte na plátky o síle cca 0,5 cm. Rozložte je na tác sušičky. Sušte při teplotě cca 40 - 50 stupňů. Zpočátku můžete sušit i na nižší teplotu a pozdějit teplotu zvýšit. Doba sušení se pohybuje od 5 do 8hodin podle druhu sušičky.


Které houby jsou vhodné pro sušení?
- bedly
- žampiony
- křemenáče
- ryzce
- kotrče
Dobře usušené houby lze z táců snadno odstranit a houby se snadno lámou. Doporučujeme skladovat ve vzduchotěsné nádobě v chladu a temnu.