Sušení broskví v sušičce, domácí sušené broskve

Broskve jsou výborné v jakékoliv úpravě a je tedy možné je zakonzervovat různými způsoby. Jednou z možností je i sušení broskvi v sušičce, díky čemuž bude v tomto ovoci zachována většina výživné hodnoty a nevymizí ani výborná chuť.

Doporučené produkty

Jak usušit broskve?

Broskve umyjeme, pečlivě osušíme a vypeckujeme. Je možné je i oloupat, ale není to nutné. Dále stačí broskve nakrájet na plátky o síle 5 - 8 mm a rozložit na sušící tácy. Teplota sušení je kolem 57 ˚C, při RAW sušení je to maximálně kolem 45 ˚C. Doba sušení se odvíjí od zvolené teploty a výkonu sušičky - může se pohybovat v rozmezí od 8 do 16hod. 

Sušení horkým vzduchem

Nejnovější sušičky potravin zajišťují sušení rovnoměrnou distribucí teplého vzduchu, který ohřívá všechny tácy najednou a vy je tak během procesu nemusíte měnit. Sušičky jsou různých velikostí a tím pádem pojmou různé množství potravin.

Broskve
Sušení

Sušení pomocí infračerveného záření

Na bázi infračerveného záření suší sušička potravin Yden. Jde v současnosti o nejlepší možný způsob sušení, při kterém si suroviny zachovávají maximální množství vitamínů a minerálů. Moderní technologie proudění vzduchu a kontroly vlhkosti zajistí, že budou domácí sušené broskve ve všech případech zdravé, výživné a hlavně chutné, neboť v nich bude zachována usušená šťáva.

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše