Sušené vepřové maso v sušičce – sušené masové plátky

Dostali jste chuť na něco dobrého? Očekáváte návštěvu a chcete ji překvapit neobvyklým pohoštěním? Potom jsou pro vás sušené masové plátky z vepřového tím pravým. Nemusíte se ničeho obávat, jejich příprava je velice jednoduchá a zabere vám nanejvýš několik minut. Prvním krokem, který při výrobě této pochutiny musíte podstoupit, je zakoupení kvalitního libového masa, pokud možno s minimálním obsahem podkožního tuku, které je k sušení nevhodné. Doma se již můžete pustit k samotné přípravě. Ruce, nůž a pracovní desku si dobře omyjte a dejte se do díla.

Maso začněte krájet na plátky silné maximálně pár milimetrů, které následně osolte a opepřete a naložte do marinovací směsi nebo je prostě jenom potřete vaší oblíbenou grilovací omáčkou. Takto upravené maso přikryté alobalem dejte na pár hodin odpočívat do mrazáku, kde do sebe nasaje všechny chutě a vůně z koření, které jste na něj použili. Navíc mražení zničí všechny mikroorganismy a bakterie, které by se v mase mohly vyskytovat a vy si tak můžete být jisti, že vám maso po pár dnech nezplesniví. Plátky poté nakrájejte na kousky o délce okolo pěti centimetrů a naskládejte je do vaší sušičky

Maso sušíme po dobu asi dvanácti hodin při nejvyšší možné teplotě. Tuto dobrotu můžete podávat buď samotnou jako chuťovku při sledování televize nebo posezení s přáteli, nebo jí můžete ozvláštnit zeleninové saláty, obložené bagety, či si ji vzít s sebou na cesty jako zdravou nutriční svačinku plnou proteinů. Přejeme vám dobrou chuť!

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše