Slunce v kuchyni

Sušení patří k nejstarším, nejdostupnějším, nejspolehlivějším a nejšetrnějším metodám uchování potravin úplnou deaktivací rozkladných procesů, které bez vody neprobíhají.

Teplo, proudění vzduchu a čas

Odvěké technologie se dnes vyvinuly ve prospěch snadného, rychlého a pohodlného zpracování, které zvládne kdokoliv. Sušička potravin Yden CI IR D5 dotáhla proces automatizace sušení tak daleko, že kromě vložení surovin na pět prostorných sít uvnitř sušičky nemusí uživatel o sušení vědět prakticky vůbec nic.

Tato revoluční sušička disponuje plně automatickým programem, který na základě kontinuálního snímání zbytkové vlhkosti sušených surovin prostřednictvím vlhkostního čidla automaticky nastavuje vhodnou teplotu  i čas sušení.

Klíčovou vlastností sušičky je však využití nejefektivnější metody sušení prostřednictvím infračerveného záření.

Přirozené infravlny, které po tisíciletí sušívaly potraviny „volně ložené“ na slunci, nyní odvádí skvělou práci v rámci řízeného procesu dehydratace v domácím prostředí. Proudění vzduchu  a odvod vlhkosti zajišťuje tichý ventilátor. Na sušené potraviny nepadá prach (sušička má filtr), nekontaminuje je sedavý hmyz a nedegraduje intenzivní ultrafialové záření.

Revoluční sušička ovoce, zeleniny, hub a masa

Sušení pomocí infravlnění

Takové sušení dosahuje v porovnání s obyčejným horkovzdušným sušením výrazně vyšší kvality finálních produktů. Díky skutečnosti, že infravlny pronikají hluboko do potravin, dochází k odstranění vlhkosti „zevnitř ven“. Proces je rychlejší, a v surovinách se proto nerozběhnou žádné degradační procesy, které při dlouhodobém sušení vzduchem negativně ovlivňují výsledný produkt. Laboratorní měření potvrdila, že potraviny vysušené infračerveným zářením si uchovávají významně vyšší množství nutrientů a výrazných senzorických vlastností, jako  jsou  chuť,  vůně i barva. Sušičku lze použít také v klasickém teplovzdušném režimu pro bylinky, listy, květy a jiné jemné suroviny.

Infrasušení  přináší také ekonomické výhody v podobě úspory energie.

Jak v průběhu sušení, tak při následném skladování bez nutnosti energeticky náročného kontinuální mražení či chlazení. Výhodou sušení potravin je také úspora místa, nízká hmotnost, a tím snadná mobilita, koncentrovanost a možnost okamžitého použití jak v přípravě pokrmů, tak na cestách.

Infrasušička CI IR D5 je novodobým centrem kuchyně v podobě plně automatického pomocníka pro geniálně snadné zpracování vlastní úrody či výhodných sezonních nákupů ovoce a zeleniny od farmářů, vlastního sběru hub, bylin či přípravu sušeného masa. Sušit lze skutečně téměř cokoli. Od sladkých křížal přes slané krekry, polévkové koření či jiné suroviny na vaření až po jakékoliv mixy surovin, které lze v podobě litých plátů či „kůží“ dlouhodobě uskladnit a využívat kdykoli v průběhu roku.

Představení infra sušičky Yden CI IR D5:

CQO4FNVCJ9w
Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše