Šnekový odšťavňovač Sana Juicer EUJ-828 je nástupcem modelu EUJ-808, který si získal oblibu u zákazníků po celém světě. Sana EUJ-828 navíc přichází s novými vylepšeními. Na rozdíl od jiných vertikálních odšťavňovačů, které se vždy specializovaly především na odšťavňování měkkých surovin, je tento model vyrobený tak, aby bez problémů zvládl zpracovat kořenovou zeleninu. Sana EUJ-828 je prvním vertikálním odšťavňovačem, se kterým lze vyrobit sorbet.

Motor odšťavňovače Sana Juicer EUJ-828 pracuje při nízkých 43 otáčkách/min, díky čemuž se do šťávy dostává méně vzduchu a zamezuje se tak oxidaci surovin. Šťáva je trvanlivější, proto si ji můžete připravit i den předem aniž by se zkazila, přišla o výraznou chuť či vitamíny. Přístroj je tichý, a tak můžete odšťavňovat bez toho, abyste rušili své okolí.

Příslušenství obsažené v balení:

  • motorová část
  • odšťavňovací komora
  • šnek
  • jemné síto
  • hrubé síto
  • síto na zmrzlinu
  • držák stěrek se silikonovými stěrkami
  • kryt s násypkou
  • pěchovací zátka
  • kartáč na čištění
  • nádoba na šťávu
  • nádoba na drť
  • návod k obsluze

Všechny díly, které jsou v kontaktu se šťávou, jsou z BPA free materiálů.

Sana Juicer červená

Odšťavňovač doporučujeme použít na:

  • ovoce včetně citrusů a bobulovin
  • zeleninu včetně listové a kořenové
  • sorbet - s odšťavňovačem si můžete vyrobit svoji vlastní zmrzlinu. Stačí vyměnit odšťavňovací síto za síto na zmrzlinu
  • rostlinná mléka - ořechy namáčejte 6 hodin, následující postup je stejný jako u klasického odšťavňování

DOPORUČUJEME NA:
jablka, měkké plody, citrusy, bobuloviny, listová a kořenová zelenina, mléka z ořechů a semínek, sorbet z mraženého ovoce

NEVHODNÝ NA:
moučná jablka, přezrálé suroviny, gumová kořenová zelenina, zvadlá listová zelenina

Při odšťavňování používejte vždy čerstvé suroviny. Výsledek nebude tak uspokojivý, pokud použijete třeba moučná jablka nebo "gumovou" kořenovou zeleninu. Součástí odšťavňovače Sana Juicer EUJ-828 je regulační páčka, která usnadňuje odšťavňovači práci a zvyšuje tak účinnost lisování. Použití páčky je snadné. Její počáteční poloha je zavřeno. Po každých 400 ml a pak také před vhozením posledních kousků ovoce a zeleniny ji přesuňte do polohy polootevřeno. Nic jiného není potřeba! Drobná výjimka platí u potravin se zrníčky (hrozny, rybíz, maliny, angrešt, kiwi). Do polohy polootevřeno přesuňte páčku hned, jakmile začne vytékat šťáva, a nechte ji tak po celou dobu odšťavňování. Při výrobě zmrzliny nebo mléčného nápoje zůstává vždy v poloze zavřeno.

Přístroj je vybaven systémem automatického čištění, díky kterému je během odšťavňování pravidelně omýváno síto, což značně usnadňuje následné ruční mytí. Díly pak postačí pouze opláchnout pod teplou vodou a síto dočistit přiloženým kartáčkem. Odšťavňovač můžete také předčistit uzavřením výpustu šťávy, naplněním vodou při zapnutém přístroji a následným vypuštěním.