Škrabka s extrémně ostrou keramickou čepelí s tvrdostí 82 HRC si rychle a hravě poradí s čištěním zeleniny a ovoce. Keramická čepel je vůči potravinám šetrná, ovoce a zelenina po loupání nemění chuť. Hmotnost je pouze 24 g, takže i po očištění celého pytle brambor se vaše ruce nebudou cítit unavené.
Celková délka: 13 cm
Délka čepele: 5 cm
Hmotnost: 24 g
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli.
Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Více o historii značky Samura.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
5 zásad pro správnou péči nožů
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.
Důležitost broušení a leštění nožů.
Jak na broušení nožů snadno a rychle.
Potřebujete poradit s výběrem nožů?
Usnadníme Vám lépe se zorientovat mezi jednotlivými druhy nožů. Představíme Vám jaké jsou typy kuchyňských nožů a které nože, nesmí chybět v žádné kuchyni. Vše o nožích Samura.