Image 0

Image 1

Škrabka s extrémně ostrou keramickou čepelí s tvrdostí 82 HRC si rychle a hravě poradí s čištěním zeleniny a ovoce. Keramická čepel je vůči potravinám šetrná, ovoce a zelenina po loupání nemění chuť. Hmotnost je pouze 24 g, takže i po očištění celého pytle brambor se vaše ruce nebudou cítit unavené.

 

Celková délka:      13 cm
Délka čepele:          5 cm
Hmotnost:             24 ​g

 

Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti

Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli.
Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.

Více o historii značky Samura.

 

Péče o kuchyňské nožeImage 2

Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.

5 zásad pro správnou péči nožů

 

Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.

Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.

 

Důležitost broušení a leštění nožů.

Jak na broušení nožů snadno a rychle.

 

 

Image 3

 

Potřebujete poradit s výběrem nožů?

Usnadníme Vám lépe se zorientovat mezi jednotlivými druhy nožů. Představíme Vám jaké jsou typy kuchyňských nožů a které nože, nesmí chybět v žádné kuchyni. Vše o nožích Samura.