Raw (tedy syrové) špagety s tomatovým pestem
Ptáte se, co je to za nesmysl jíst syrové špagety? Žádný nesmysl, ale skvělá vychytávka! Nejedná se pochopitelně o klasické těstovinové špagety, ale o speciálně připravené špagety z čerstvé cukety.
Na pesto budete potřebovat: ½ šálku (120ml) olivového oleje, 4 zralá rajčata nakrájená na čtvrtky, ½ šálku (20g) lístků čerstvé bazalky, ½ šálku (30g) listového špenátu i se stopkami, 6 stroužků oloupaného česneku, 1 kávová lžička soli, 1 šálek (145g) loupaných mandlí a špetku černého pepře.
Vložte všechny přísady v uvedeném pořadí do mixéru a nadělejte z nich kaši – tedy pesto. Pokud budete mixovat ve skutečně kvalitním mixéru – doporučujeme Vitamix – bude vám stačit k výrobě konzistence vynikajícího pesta pouhých 30-45 sekund.
Pesto máme a nyní už jen stačí pomocí spiralizéru, kterých u nás najdete celou řadu, vytvořit z cukety zdravé raw špagety, které přelijeme vyrobeným pestem. Co je to spiralizér? Speciální kráječ tvrdé zeleniny, který dokáže vykouzlit na talíři rostlinné špagety, girlandy, spirálky a jiné gastronomické vychytávky, které nejen skvěle chutnají, ale vypadají jako od kuchaře s Michelinskou hvězdou ;-)