Raw mangový dort
Budeme potřebovat:
- 120g (ořechů) vlašské, lískáče... pokud použijeme mandle, tak je dobré přidat malou lžičku kokosového oleje. Mandle nejsou tak mastné a těsto je náročné dát jakkoliv dohromady
- 10 datlí
- lžíce nepraženého kakaa - udělat "těsto"
Hmota, která vznikne se pěkně napěchuje na dno dortové formy, kterou před tím celou vyložíme folii.
Mixujeme v mixéru Vitamix:
![Nepečený domácí mangový dort RAW mangový dort z mixéru Vitamix](/imagecache/sm/filemanager/Clanky/Pokrmy-a-recepty/raw-mangovy-dort.jpg)
Nalejeme na základ do dortové formy (část můžeme odlít do misky a obarvit nepraženým kakaem a udělat "mramor" nebo jiné ozdobné tvary). Dáme ztuhnout na 5-6 hodin do lednice. Ideální je do rána, pokud to vydržíte ;-)
![Základní směs na mangový dort Směs na mangový dort](/imagecache/sm/filemanager/Clanky/Pokrmy-a-recepty/smes-na-pripravu.jpg)
![Příprava nepečeného mangového dortu RAW mangový dort - příprava](/imagecache/sm/filemanager/Clanky/Pokrmy-a-recepty/dort-a-dite.jpg)
![Korpus RAW mangového dortu Nepečený RAW mangový dort - korpus](/imagecache/sm/filemanager/Clanky/Pokrmy-a-recepty/smes.jpg)