Připravte své mamince jedinečný den a oslavte spolu Svátek matek

Svátek matek je den, kdy lidé po celém světe oslavují všechny maminky, mateřství, mateřskou lásku a důležitost pevných rodinných vztahů.

Tento rok připadá svátek matek na neděli 13. května. Ideální den na to, abychom našim maminkám alespoň trochu vrátili všechnu lásku, kterou nám dávají a připravili jim krásný den plný relaxace, dobrého jídla, a hlavně času stráveného spolu.

Nemusíte kvůli tomu ani nikam cestovat nebo utrácet tisíce za ubytování ve wellness hotelech. Protože tento den není o tom, kolik utratíme, ale jak si to spolu užijeme. Nechte se inspirovat našimi recepty na voňavou přírodní kosmetiku, delikátní mandlové vafle, dokonalé pesto z vlašských ořechů, studenou polévku gaspacho a originální italský koktejl Bellini. S Vitamixem vše zvládnete za několik málo minut. A zbytek času můžete věnovat své mamince.

Doporučené produkty

Dokonalé ráno s mandlovými vaflemi

Dopřejte své mamince luxus snídaně do postele. Tyto vafle jsou proto ideální. Jsou lehké, vláčné a dohromady s malinovou omáčkou vykouzlí to nejsladší ráno. Podávejte s čerstvou kávou nebo oblíbeným čajem. 

Mandlové vafle s malinovou omáčkou

Celková doba přípravy: 30 minut
Porce: 3- 4 kusy

Ingredience:

  • ½ šálku (70 g) mandlí
  • 1 šálek (140 g) hladké mouky
  • 1 lžička prášku na pečení
  • 3 velké vejce
  • 2/3 šálku (75 ml) mléka
  • ½ šálku (115 g) nesoleného másla, pokojové teploty
  • 1 čajová lžička pomerančové kůry
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Recept na vafle z mandlí

Postup:
Mandle vložte do mixovací nádoby Vitamixu a zajistěte víko. Nastavte rychlost 1 a zahajte mixování. Následně zvyšte rychlost na 10 a mixujte po dobu 10 sekund. Rozmixované mandle vložte do mísy a smíchejte s moukou a práškem do pečiva. Vajíčka, mléko, máslo, pomerančovou kůru a vanilku vložte do mixovací nádoby Vitamix, v uvedeném pořadí, a zajistěte víko.

Zvolte rychlost 1, zahajte mixování a pomalu přejděte na nejvyšší rychlost. Mixujte po dobu 15 sekund. Vitamix zastavte a přidejte do nádoby směs mouky s mandlemi. Zvolte rychlost 1, zahajte mixování a pomalu se vraťte k nejvyšší rychlosti. Mixujte po dobu 15 sekund, dokud není těsto pořádně promíchané. Nalijte těsto do vaflovače a vařte podle pokynů výrobce.

Malinová omáčka:

  • ½ šálku (75 g) malin, čerstvé nebo zmrazené (a rozmrazené)
  • ¼ šálku (60 ml) vody
  • ½ vanilkového lusku
  • 1 čajovou lžičku mleté skořice
  • ¼ šálku (50 g) granulovaného cukru

K obědu něco lehkého a zároveň delikátního

Vařením obědu nemusíte trávit celé hodiny, připravte si delikátní pesto z vlašských ořechů, které připravíte během toho, kdy se vám budou vařit těstoviny. Pro pesto se ideálně hodí špagety, penne nebo trofie. 

Bazalkové pesto s vlašskými ořechy

Bazalkové pesto s vlašskými ořechy

Celková doba přípravy: 11 minut
Porce: 1 nádoba

Ingredience:

  • ¼ šálku (60 ml) olivového oleje
  • ¼ šálku (25 g) strouhaného parmezánu
  • 2 stroužky oloupaného česneku
  • 2 šálky (80 g) nakrájené čerstvé bazalky
  • ¼ šálku (30 g) vlašských ořechů
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • ½ lžičky soli

Postup:
Všechny ingredience (v uvedeném pořadí) vložte do mixovací nádoby Vitamix. Nastavte rychlost 1 a zahajte mixování. Následně zvyšte rychlost na 7 a mixujte po dobu 45 vteřin až 1 minutu a pokud je to potřeba, směs vracejte pomocí pěchovadla na mixovací nože. 

*Uvedené množství pesta vystačí na půl kilogramu těstovin. 

Studená polévka Gaspacho zasytí i osvěží

Pokud jste milovníky polévek a nechcete se jich vzdát ani v teplých dnech, je španělské gaspacho to pravé pro vás. Tato tradiční polévka pocházející původem z Andalusie se totiž podává výhradně za studena. Připravili jsme pro vás originální recept, s použitím vodního melounu, který hýří barvami a nezvyklými chutěmi. Ideální jako lehká večeře. 

Gazpacho z vodního melounu

Celková doba přípravy: 20 minut
Porce: 10 šálků

Recept na gaspacho

Ingredience:

  • 1 červená paprika, zbavená stonku a jádřince, nakrájená na kostičky
  • 1 klas kukuřice
  • ½ kg bezsemenného melounu, nakrájeného na kostky
  • 1 kg rajčat, nakrájených na kostičky
  • ½ kg salátové okurky, oloupané, nakrájeného na kostky
  • 1 chilli papričku chipotle v omáčce adobo, bez jadérek, nakrájenou na kostičky
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na kostičky
  • 1 stroužek česneku, oloupaný
  • 3 lžíce šťávy z limetky
  • ⅓ šálek čerstvých, nakrájených  listů koriandru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 ½ lžičky soli

Doporučené produkty

Postup:
Červené papriky opékejte nad otevřeným ohněm (v případě, že máte k dipozici venkovní gril), nebo opékejte na nepřilnavé pánvi (např. Eaziglide) dokud jejich povrch nezčerná. Následně je vložte do papírového sáčku a nechte je tam po dobu 5 minut. Papriky oloupejte (ohořelou část), zbavte stopky a jádřince. Kukuřičný klas opékejte nad ohněm, nebo ne nepřilnavé pánvi, dokud není upečený.

Opečenou papriku a kukuřičný klas nakrájejte a v míse smíchejte s melounem, rajčaty a okurkou. Přidejte chipotle papričku, adobo omáčku, jarní cibulku, česnek, limetkovou šťávu, koriandr, olivový olej, sůl a lehce promíchejte. Směs vložte do mixovací nádoby Vitamix a zajistěte víko. Zvolte rychlost 1. Zahajte mixování a pomalu zvyšujte rychlost až na 10. Mixujte po dobu 30 sekund. Nalijte do nádoby a před podáním důkladně ochlaďte. 

Přírodní voňavá kosmetika pro hýčkání těla i smyslů

Stačí jen pár surovin a kvalitní přírodní kosmetika je na světě. Od té kupované se liší především tím, že je pro tělo zdravá, je čerstvá a balení si můžete upravit přesně na míru vaší mamince. Uložte ji do skleněné nádoby s dobře uzavíratelným víkem, kterou můžete ozdobit a připojit také věnování nebo krátký vzkaz. Avokádovou masku navíc můžete vyzkoušet spolu!

Přírodní avokádová maska na obličej

Celková doba přípravy: 10 minut

Recept na pleťovou masku z avokáda

Ingredience:

  • 1 oloupaný banán, překrojený na polovinu
  • ½ šálku (120 ml) kvalitního jogurtu
  • 1 avokádo, zbavené slupky a pecky, překrojené na polovinu

Postup:
Všechny ingredience vložte do mixovací nádoby Vitamixu (dle stejného pořadí) a uzavřete víkem. Zvolte rychlost 1 a zahajte mixování, následně pomalu zvyšujte rychlost až na 10 a mixujte po dobu 30 sekund, do získání požadované konzistence. Následně naneste na obličej, nechte působit dokud maska neuschne a opláchněte. 

Kombinace těchto tří surovin je pro pleť hotovým požehnáním. Banán i avokádo obsahují celou řadu vitamínů a dalších látek, které naše pleť může jednoduše vstřebat. V kombinaci s jogurtem se pak tyto účinky ještě zvyšují. Po použití této masky bude vaše pleť krásně hydratovaná, vyživená a čistá. 

Levandulový peeling z mořské soli

Celková doba přípravy: 8 minut
Porce: 1 nádoba

Ingredience:

  • 2/3 šálku (160 ml) sladkého mandlového oleje
  • 2 čajové lžičky oleje vitamínu E 
  • 14 kapek levandulového oleje
  • 2 lžíce levandule (květy)
  • 1 šálek (240 g) mořské soli
Levandulový peeling z mořské soli

Postup:
Všechny ingredience (v uvedeném pořadí) vložte do mixovací nádoby Vitamix. Nastavte rychlost 1 a zahajte mixování. Okamžitě přejděte na rychlost 4 a mixujte po dobu 25 sekund. Zastavte mixování a peeling rozdělte do dárkových skleniček. 

Tento levandulový peeling je ideální ideální použít po osprchování. Tělo krásně hydratuje, provoní a zbaví odumřelé kůže. Po vmasírování do kůže nechte chvilku působit a poté jemně opláchněte. Mějte prosím na paměti, že sprcha může být následně více kluzká. 

Italský koktejl Bellini z čerstvých broskví vytvoří jedinečnou atmosféru

Tento koktejl se nestal legendárním jen tak náhodou. Je totiž tak dobrý, že si vás okamžitě získá. Čerstvé ovoce s šumivým vínem prosecco nebo šampaňským vytvoří speciální atmosféru, kterou si tento den žádá. Ideální pro vzpomínání na krásné staré časy.

Recept na broskvový koktejl Bellini

Broskvový koktejl Bellini

Celková doba přípravy: 10 minut
Porce: 1 sklenička

Ingredience:

  • 1 broskev, rozkrojená na polovinu a bez pecky
  • 30 ml broskvového šnapsu
  • 180 ml chlazeného šumivého vína Prosecco

Postup: 
Broskve a broskvový šnaps vložte do mixovací nádoby Vitamix a zjistěte víko. Zvolte rychlost 1. Zahajte mixování a pomalu se zvyšujte až na rychlost 10. Mixujte po dobu 30 sekund, dokud směs nebude úplně hladká. Nalijte do vysokých sklenic, přilijte Prosecco a ihned podávejte.

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše