Výrobky z fermentoru Kuvings

Příprava různých druhů octa ve fermentoru Kuvings

Ocet se využívá, věřte tomu nebo ne, již 12 000 let. Ano, čtete správně, už staří Féničané znali všechny výhody této zlatavé tekutiny a používali ji nejen v kuchyni, ale také jako čisticí prostředek, léčivo či ke konzervaci potravin.

Ocet je zkrátka neopomenutelným pomocníkem v jakékoli domácnosti a máloco jej dokáže nahradit. Domácí ocet se vám jistě bude hodit i při přípravě nesčetných pokrmů a s naším fermentorem Kuvings si můžete pár lahví jednoduše vyrobit v pohodlí vaší kuchyně. A jak jej připravit? Následující řádky vám na tuto otázku odpoví.

Jak postupovat při výrobě octa?

Do fermentoru Kuvings umístíte předem očištěné a nakrájené ovoce, které zalejete octem, jež má v sobě již rozpuštěné požadované množství cukru. Na přístroji poté navolíte program pro výrobu ovocného octa a necháte přístroj pracovat. Za pár hodin budete mít připravený lahodný domácí ocet, který můžete použít na dochucení salátů, při výrobě octové zálivky nebo třeba vyzkoušet zavařování sezónní zeleniny v domácím octovém nálevu.

Další nápady na recepty najdete také ve speciální kuchařce, kterou dostanete při objednání fermentoru Kuvings jako dárek. Kromě octů můžete samozřejmě v tomto přístroji vyzkoušet připravit i jiné pochutiny, jakými jsou třeba sýry, jogurty, ovocná vína, sirupy, nakládanou zeleninu a mnoho dalších!

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše