Příprava bylinkového freshe v odšťavňovači
Posílit imunitu a přirozenou obranyschopnost organismu je v posledních dnech stále důležitější. Ideální cestou je dodat tělu vitamíny, minerální látky, enzymy a další významné živiny. Jednou z možností je připravit si lahodný fresh z čerstvých bylinek. A jak na to?
Odšťavňování a lisování ovoce, zeleniny a bylinek má svá pravidla. Každá surovina vyžaduje trochu jiný postup. V tomto ohledu jsou specifickou skupinou právě bylinky. Pro odšťavňování bylinek, jako je například máta, petrželka, meduňka nebo kopřiva, je nejlepší šnekový nebo dvouhřídelový odšťavňovač, případně mechanický odšťavňovač, u kterého je ovšem zapotřebí použít vlastní sílu.
Před odšťavňováním bylinek (i listové zeleniny) si nejprve vytvořte svazeček, který následně vložíte do odšťavňovače. A protože ne každý uvítá typicky bylinkovou chuť a vůni, je dobré bylinky odšťavňovat v kombinaci s oblíbeným ovocem či zeleninou. Navíc se vám budou lépe odšťavňovat. Pro podporu imunity je skvělá červená řepa, zázvor, řapíkatý celer, jablko, pomeranč nebo citron.
