Kompaktní odšťavňovač Sage BJE200SIL dokáže i přes svou menší velikost extrahovat o 20% více minerálů, které jsou pro naše tělo tak důležité.Odšťavňovač BJE200SIL v sobě skrývá velmi silný motor, který zajistí maximální výtěžnost.

Široký plnicí otvor o průměru 75 mm umožňuje snadné, rychlé a bezpečné vložení ovoce nebo zeleniny bez pracného krájení. Pro maximální výtěžnost je mikrosíto vyrobeno z nerezové oceli se speciálním v Itálii vyrobeným mikrofiltrem pro extrakci o 20% více minerálů. Bezpečnostní systém neumožní spuštění spotřebiče, pokud není správně sestaven.

Příprava čerstvých ovocných a zeleninových džusů je s odšťavňovačem Sage BJE200SIL tak snadná a rychlá, že si sklenici plnou zdraví a báječné chuti čerstvé šťávy můžete dopřát každý den. Díky velmi rychlému vstřebávání do krve jsou fresh juicy tím nejvhodnějším způsobem, jak zajistit pro tělo důležité vitamíny, minerály a enzymy.

Příslušenství – 0,8l nádoba na šťávu s praktickým oddělovačem pěny, 1,5l zásobník na dužinu,čisticí kartáček.
Všechny odnímatelné části lze mýt v myčce na nádobí. Všechny plasty jsou odolné, BPA free.

Příprava ovoce a zeleniny

  • Před odšťavňováním ovoce a zeleninu vždy omyjte.
  • Ke zpracování používejte vždy čerstvé ovoce a zeleninu.
  • Pokud chcete použít ovoce s pevnou nebo nepoživatelnou slupkou, např. mango, guava, melouny nebo ananas, před odšťavňováním je vždy oloupejte.
  • Některé druhy zeleniny, např. okurky, nemusíte před odšťavňováním loupat, záleží na tvrdosti slupky a vašich požadavcích.
  • Veškeré ovoce s velkými, tvrdými semeny nebo peckami, např. nektarinky, broskve, manga, meruňky, švestky a třešně, musíte před odšťavňováním vypeckovat.
  • Před odšťavňováním zkontrolujte u zeleniny, jako je červená řepa, mrkev apod., že jste odstranili veškerou zeminu, zeleninu jste omyli a odstranili nať.
  • Před odšťavňováním zkontrolujte, že např. jahody a hrušky jsou odstopkované. V odšťavňovači můžete odšťavňovat i citrusové plody, ale nejdříve z nich musíte odstranit slupku a středy.
  • Aby nedošlo ke zhnědnutí jablečné šťávy, můžete do ní přidat trochu citronové šťávy.
  • Pomocí vašeho odšťavňovače připravíte i povzbuzující pomerančovou šťávu s pěnou. Před odšťavňováním stačí pomeranče jen oloupat a odstranit vlákna ze středu. Nejlepší je pomeranče před odšťavňováním vložit do chladničky.

 VHODNÝ NA:
hrušky, jablka, mrkev, citrusové plody...

NEVHODNÝ NA:
listové zelenina, byliny, větší množství bobulovin...

NÁŠ TIP: 

  • Melounové tonikum s medem
  • Úžasná šťáva, která osvěžuje, čistí a údajně má i afrodiziakální vlastnosti.
  •  
  • Přísady:
  • 1/4 vodního melounu, 2 limety, čirý med dle chuti, ledová voda k naředění
  •  
  • Postup:
  • Odkrojte z melounu slupku a odšťavněte dužinu včetně jadérek. Limety oloupejte a odšťavněte. Šťávy smíchejte s ledovou vodou dle chuti, pokud chcete přidejte trochu medu.

HUBNUTÍ s ovocnými šťávami

Čerstvé ovoce obsahuje hodně vlákniny, která podporuje činnost střev. Proto odborníci radí koznumaci čerstvého ovoce. S ovocnými štávami jsou výživné látkky z ovoce trávicím ústrojí zpracovány ještě rychleji. Získáte důležité vitaminy i minerální látky. Nejlépe uděláte, když si fresh juice připravíte sami doma. Při nákupu šťáv dbejte na to, aby neobsahovaly aromatické látky, barviva nebo rafinovaný cukr.

Nápoj na hubnutí s ananasem (400 kJ)
Účinky - Enzymy z ananasu povzbuzují trávení.
Postup - Smíchej 40 ml šťávy z hroznu, 40 ml šťávy z ananasu, 20 ml šťávy z limetky. Přidej drť ze tří kostek ledu a dolij perlivou minerálkou.

Mohlo by vás také zajímat: