Mezi vynikající komerční odstředivky, které jsou vhodné pro středně velké provozovny patří odšťavňovač Ceado ES500. Za nižší cenu než konkurence nabízí celokovové provedení v kombinaci leštěné slitiny a nerezu. Přístroj je standardně vybaven bezpečnostní pojistkou a ventilátorem chlazený tichý motor je navíc osazen bezpečnostní brzdou. Nejdůležitější součást - velké separační síto rotačního koše je celé z nerez oceli.
Velmi odolná konstrukce je zárukou dlouholeté služby a snadná manipulace i čištění potěší každého, kdo přístroj obsluhuje. Líbivý design je vhodný jak na pracovní plochu v zázemí, tak na barový pult před očima zákazníků. Výhodou při práci je velký plnící otvor, který umožňuje vložit například celé jablko nebo oloupaný pomeranč bez nutnosti krájení na menší kousky. Automatické odstraňování vlákniny umožňuje kontinuální odšťavňování. Komerční odštavňovač Ceado ES500 je moderní přístroj, který vám umožní uspokojit poptávku po čersvé šťávě v libovolném množství.
Výhody a použití komerční odstředivky Ceado ES500
- profesionální střední odšťavňovač ovoce a zeleniny
- ideální odšťavňovač do baru, pizzérií, restaurací i kaváren
- leštěný kryt motoru z lehké slitiny
- sběrná nádoba šťávy a filtrační koš z nerezové oceli
- ventilátorem chlazený tichý asynchronní motor s brzdou
- otáčky motoru 3000 ot/min., bezpečnostní pojistka
- průměr vstupního otvoru 75 mm s pěchovačem
- průměr filtračního koše 200 mm/výška 70 mm
- výměnný strouhací disk filtračního koše o průměru 120 mm (spotřební materiál)
- maximální výška nádoby na šťávu 185 mm (rozteč mezi deskou stolu a výpustní trubicí na šťávu)
- odšťavňuje všechny druhy ovoce a zeleniny nakrájené na kousky a zbavené nečistot
- určeno pro střední a velké provozovny s častým použítím
- produkce: 150 kg/den
Příprava ovoce a zeleniny
Před odšťavňováním ovoce a zeleninu vždy omyjte.
Ke zpracování používejte vždy čerstvé ovoce a zeleninu.
Pokud chcete použít ovoce s pevnou nebo nepoživatelnou slupkou, např. mango, guava, melouny nebo ananas, před odšťavňováním je vždy oloupejte.
Některé druhy zeleniny, např. okurky, nemusíte před odšťavňováním loupat, záleží na tvrdosti slupky a vašich požadavcích.
Veškeré ovoce s velkými, tvrdými semeny nebo peckami, např. nektarinky, broskve, manga, meruňky, švestky a třešně, musíte před odšťavňováním vypeckovat.
Před odšťavňováním zkontrolujte u zeleniny, jako je červená řepa, mrkev apod., že jste odstranili veškerou zeminu, zeleninu jste omyli a odstranili nať.
Před odšťavňováním zkontrolujte, že např. jahody a hrušky jsou odstopkované. V odšťavňovači můžete odšťavňovat i citrusové plody, ale nejdříve z nich musíte odstranit slupku a středy.
Aby nedošlo ke zhnědnutí jablečné šťávy, můžete do ní přidat trochu citronové šťávy.
Pomocí vašeho odšťavňovače připravíte i povzbuzující pomerančovou šťávu s pěnou. Před odšťavňováním stačí pomeranče jen oloupat a odstranit vlákna ze středu. Nejlepší je pomeranče před odšťavňováním vložit do chladničky.
NÁŠ TIP:
Zázvorový pomeranč
Jednoduchá, ale účinná šťáva. Odšťavněné pomeranče jsou mnohem výživnější než pomerančový džus v krabici. Nařeďte vodou pokud chcete snížit účinky ovocných cukrů.
Přísady:
4 střední pomeranče, 2cm čerstvého zázvoru.
Postup:
Pomeranče oloupejte a ponechejte jim co nejvíce jadérek. Odšťavněte tři z nich. Zázvor oloupejte, nahrubo pokrájejte a odšťavněte. Teprve potom odšťavněte zbývající pomeranč, který vypláchne odšťavňovač. Smíchejte šťávy ve sklenici.