Jaké nádobí je nejlepší?
Při výběru nádobí je zapotřebí zvážit hned několik kritérií. První z nich je životnost. Kvalitní hrnce by měly sloužit dlouhé roky. I proto klaďte velký důraz na využité materiály a technologii.
A protože stále více nás nutriční poradci varují před nebezpečím, jako je přepálený tuk, ideální je nepřilnavé nádobí vhodné k přípravě pokrmů bez tuku.
Při výběru dále vybírejte i podle typu vařiče, který používáte.
Praktické a odolné nádobí
Dalším důležitým faktorem je pohodlí a praktičnost při používání. Nádobí by mělo být lehké, ale zároveň dostatečně pevné, aby odolalo každodennímu vaření. Speciální pozornost věnujte také rukojetím – měly by být ergonomické a odolné vůči vysokým teplotám. Praktické je rovněž nádobí, které lze použít nejen na vařiči, ale také v troubě, což vám umožní připravovat širší škálu pokrmů.
V neposlední řadě zvažte i snadnou údržbu, protože nádobí, které je vhodné do myčky, vám ušetří spoustu času.
Nádobí s nepřilnavým povrchem Eaziglide
Vhodný pro všechny typy vařičů a ani indukce není výjimkou je nádobí Eaziglide. Tato značka má v nabídce hrnce, rendlíky, pánve i pekáčky, jejichž pevná konstrukce je vyrobená z tvrzeného hliníku a indukční základna z nerezové oceli. Speciální úprava umožňuje rovnoměrné a postupné rozložení teploty.
Nepřilnavý povrch je navíc maximálně odolný a snadno omyvatelný, a to jak ručně, tak v myčce. A co je nejdůležitější, použité materiály jsou zdravotně nezávadné.