Jak nejlépe odšťavnit přezrálé ovoce
Svěží ovocné šťávy jsou zdravé, chutné a zdraví prospěšné. Doporučují se konzumovat v první polovině dne. Jsou správnou volbou ranního jídelníčku. Zvyšují psychickou odolnost a výkon při stresu a vysokém pracovním nasazení, jsou zdrojem sacharidů, hodí se na podporu regenerace svalů i celého organismu po fyzickém výkonu.
Proč je dobré pít domácí čerstvé šťávy
Pokud jíme málo ovoce a zeleniny tělo přichází o vitamíny a minerály. Jsme poté více ohroženi nemocemi, jsme unavení a cítíme se celkově v psychické nepohodě. Zejména serotin je přímo závislý na přítomnosti vitamínu C. Je důležitý proto, abychom se každodenně dobře cítili

- Jedna sklenice šťávy obsahuje pravidelný denní přísun vitamínu
- Obsahují živiny, které se dobře vstřebávají
- Pomáhají udržovat v těle správné ph
- Jsou praktickým pomocníkem, jak zvýšit konzumaci ovoce nejen u dětí
- Pomáhají při očistě organismu
- Čerstvá šťáva dodá tělu energii během několika minut

Výhody odšťavňovače Kuvings EVO
Málokterý odšťavňovač si poradí s přezrálým nebo dlouho skladovaným ovocem. Jedná se o ovoce, které je změklé až „moučné“ případně vyschlé. Například na moučná jablka narazíte hlavně v zimě, kdy jsou delší dobu uskladněné. Jablka mají nižší obsah vody než čerstvě utržené. Určitě máte na zahradě i meruňky, švestky, broskve.
Nezaskočilo vás, že místo šťávy vznikla při odšťavnění spíše kaše? Běžné odšťavňovače se rychle zahltí nalepenou vlákninou a jediné co zbývá udělat, abyste mohli pokračovat, je vyčištění. „Tekutá vláknina“ má takovouto vlastnost.
Při použití odšťavňovače Kuving EVO820DS s běžným sítem i toto ovoce můžete odšťavnit. Pokud střídavě vkládáte měkké ovoce a například jablko, mrkev do odšťavňovače zajistí se lepší průchodnost šnekem a „tvrdá vláknina“ sebou vezme i vlákninu „tekutou“. Výhodou tohoto odšťavňovače je, že šnek zvládne „pochroustat“ celou mrkev i jablko. Není potřeba krájet a nemusíte ani odstranit jadřinec.
Opravdu, pokud vložíte do Kuvingsu C9500 celé jablko či mrkev, šnek si s tím hravě poradí. Nebo můžete vyměnit odšťavňovací síto za homogenizační pouzdro a změklé ovoce homogenizuje. Vzniklé „pyré“ můžete přimíchat do šťávy z jiného ovoce. Jen tak mimochodem, i když se říká, že je banán neodšťavitelný, můžete s ním postupovat naprosto stejně.