Jak nejlépe odšťavnit přezrálé ovoce

Svěží ovocné šťávy jsou zdravé, chutné a zdraví prospěšné. Doporučují se konzumovat v první polovině dne. Jsou správnou volbou ranního jídelníčku. Zvyšují psychickou odolnost a výkon při stresu a vysokém pracovním nasazení, jsou zdrojem sacharidů, hodí se na podporu regenerace svalů i celého organismu po fyzickém výkonu.

Proč je dobré pít domácí čerstvé šťávy

Pokud jíme málo ovoce a zeleniny tělo přichází o vitamíny a minerály. Jsme poté více ohroženi nemocemi, jsme unavení a cítíme se celkově v psychické nepohodě. Zejména serotin je přímo závislý na přítomnosti vitamínu C. Je důležitý proto, abychom se každodenně dobře cítili

Domácí ovocné šťávy
  • Jedna sklenice šťávy obsahuje pravidelný denní přísun vitamínu
  • Obsahují živiny, které se dobře vstřebávají
  • Pomáhají udržovat v těle správné ph
  • Jsou praktickým pomocníkem, jak zvýšit konzumaci ovoce nejen u dětí
  • Pomáhají při očistě organismu
  • Čerstvá šťáva dodá tělu energii během několika minut
Odšťavňovače Kuvings EVO

Výhody odšťavňovače Kuvings EVO

Málokterý odšťavňovač si poradí s přezrálým nebo dlouho skladovaným ovocem. Jedná se o ovoce, které je změklé až „moučné“ případně vyschlé. Například na moučná jablka narazíte hlavně v zimě, kdy jsou delší dobu uskladněné. Jablka mají nižší obsah vody než čerstvě utržené. Určitě máte na zahradě i meruňky, švestky, broskve.

Nezaskočilo vás, že místo šťávy vznikla při odšťavnění spíše kaše? Běžné odšťavňovače se rychle zahltí nalepenou vlákninou a jediné co zbývá udělat, abyste mohli pokračovat, je vyčištění. „Tekutá vláknina“ má takovouto vlastnost.

Při použití odšťavňovače Kuving EVO820DS s běžným sítem i toto ovoce můžete odšťavnit. Pokud střídavě vkládáte měkké ovoce a například jablko, mrkev do odšťavňovače zajistí se lepší průchodnost šnekem a „tvrdá vláknina“ sebou vezme i vlákninu „tekutou“. Výhodou tohoto odšťavňovače je, že šnek zvládne „pochroustat“ celou mrkev i jablko. Není potřeba krájet a nemusíte ani odstranit jadřinec.

Opravdu, pokud vložíte do Kuvingsu C9500 celé jablko či mrkev, šnek si s tím hravě poradí. Nebo můžete vyměnit odšťavňovací síto za homogenizační pouzdro a změklé ovoce homogenizuje. Vzniklé „pyré“ můžete přimíchat do šťávy z jiného ovoce. Jen tak mimochodem, i když se říká, že je banán neodšťavitelný, můžete s ním postupovat naprosto stejně.

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše