Chutný dort s tropickým nádechem

Dort, který se perfektně hodí pro letní dny! 

Suroviny

Korpus:

  • 4 vejce
  • 270 g cukru
  • 100 ml vroucí horké vody
  • 180 g mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového cukru

Náplň:

  • 400 ml smetany
  • 200 g tvarohu
  • 90 g moučkového cukru
  • 400 g rozmixovaného ananasu
  • 500g jahod

Poleva:

  • 150 ml smetany
  • 10 čerstvých jahod
  • hrst borůvek na ozdobu
Chutný dort s tropickým nádechem

Postup

Korpus:

  • Předehřejte troubu na 175°C a pekáč (20-23 cm) vyložte papírem na pečení.
  • Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum.
  • Našlehejte vejce a cukr v nadýchanou směs, přidejte horkou vodu.
  • Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.
  • Smíchejte mouku, prášek do pečiva a vanilku a smíchejte s těstem z vajec a cukru.
  • Pečte uprostřed trouby asi 30 minut.
  • Nechte v pekáči zcela vychladnout.
  • Rozdělte dortový korpus na tři vrstvy.

Náplň:

  • Nechte z ananasu vytéct přebytečnou šťávu.
  • Jahody nakrájejte na menší kousky.
  • Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum.
  • Vložte dovnitř ananas, jahody, 60 g moučkového cukru a promíchejte.
  • Vyšlehejte smetanu.
  • Dále vyšlehejte tvaroh a zbytek moučkového cukru.
  • Šlehejte smetanu a tvarohovou směs a přidejte jahody s ananasem.
  • Položte jeden korpus na talíř a rovnoměrně na něj rozpostřete polovinu náplně. Přidejte další korpus a opakujte. Nakonec přidejte poslední korpus.
  • Vyšlehejte smetanu na ozdobu a naneste na dort. Ozdobte jahodami.

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše