Chléb na špejli - recept, který budete milovat
Chléb na špejli je ideální na piknik a na grilování na otevřeném ohni. Podávejte s máslem a medem. Je tak lahodný!
Na přípravu 8 porcí budete potřebovat:
- 240 g mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 150 ml mléka
- 50 ml oleje
- 50 g strouhaného sýra
- 8 grilovacích tyčinek
Postupujte následovně:
1) Nastrouhejte sýr.
2) Umístěte nerezovou nádobu na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
3) Přidejte všechny ingredience, spusťte robot při nízké rychlosti a připravte těsto.
4) Rozdělte těsto na 8 dílů a rozválejte je na dlouhé kousky.
5) Pak těsto otočte kolem grilovacích špejlí.
6) Chlebové tyčinky grilujte přímo na grilu nebo na otevřeném ohni.
Tip navíc! Připravte si chlebové tyčinky dopředu a nechte je zmrazené až do doby, než budete grilovat!