Ruční mlýnek  Toscana  firmy Waldner Biotech obsahuje samobrousící mlýnské kameny. Hnací hřídel a kuličkové ložisko mají tichý a hladký chod. Vnější povrch byl ošetřený s AURO balzámem z včelího vosku. Ručník mlýnek Toscana je vyroben z masivu modřín.

V ručním mlýnku Toscana lze mlít všechny druhy obilí a olejnatá semena pouze smísená s obilím. K mletí obilí na kamenném mlýnku lze používat pouze suché a dobře vyčištěné obilí, protože kamínky v obilí mohou mlýnek poškodit.

Aby bylo možné uvést ruční mlýnek Toscanu do provozu, musíte jej svěrkami upevnit k pracovní ploše. Nastavíte jemnost mletí pomocí regulačního šroubu a můžete mlít obilí i zrna vhodná k výrobě bezlepkové mouky. Pomletá mouka je zachycena v zásobníku umístěném pod mlecími kameny z korundu.

Mlecí kámen je vyroben ze zvláště tvrdých přírodních kamenů, které jsou uloženy v cementu. Kameny mají velmi dlouhou životnost. Samy se dobrušují a jsou díky tomu bezúdržbové.

Mlýnek není určen pro komerční provoz. Mlýnek není určen pro práci ve vlhkém či venkovním prostředí.
 

Možnosti použití

Obilí: špalda, pšenice, proso, žito, kukuřice, rýže, cizrna atd.: jemné až hrubé mletí
Obilí a semena: oves, sójové boby, fazole atd.: středně jemné až hrubé mletí
Koření a sůl: fenykl, kmín, koriandr, mořská sůl atd.: jemné až hrubé mletí (s příměsí obilí) 

Kamenné mlýnky nejsou vhodné na mletí olejnatých semen: slunečnice, sezam, lněné semínko, mák apod.
 

Proč mlít na kamenném mlýnku?

Mletí obilí na kamenném mlýně je způsob starý několik tisíciletí, prověřený minulými generacemi. Mezi otáčející se mlýnskými kameny si celé zrno zachová obsah cenných enzymů.

Díky těmto enzymům žaludek dobře rozloží svůj obsah na jednotlivé aminokyseliny, vynikající stavební kameny potřebné pro tvorbu bílkovinných substancí. Dalším pozitivem, je tvorba jemných granulek namleté vlákniny z povrchových vrstev obilí, díky nimž se zpomaluje vstřebávání cukrů a vyrovnává se jejich hladina v krvi. (Nedochází ke zvyšování glykemického indexu, což šetří slinivku břišní.) Běžné válcové mlýny vlákninu zpracují do jehličkovitého tvaru, což poškozuje střevní stěnu. Dnešní technologie mletí zrna ochuzuje náš organizmus o minerální látky a vlákninu. Vláknina významně pozitivně působí na peristaltiku střev, čímž podporuje vylučování různých civilizačních jedů, podporuje střevní mikroflóru, která se podílí na celkové imunitě organismu. 

Výhody mlýnků Waldner Biotech