Řezačka na ovoce a zeleninu CATTO Lurch​

Řezačka Catto Lurch krájí nekonečně dlouhé plátky zeleniny a ovoce, jako jsou např. cukety, ředkvičky, kedlubny, jablka nebo červená řepa, které jsou ideální pro přípravu chutných a kreativních pokrmů.

Připravte si lahodné lasagne s dýní nebo cuketou. Díky nahrazení těstovin za zeleninu, vyzkoušíte tak nové kombinace chutí a jako bonus bude mít pokrm výrazně méně kalorií!

Překvapte své přátele a rodinu rafinovaným zeleninovým sushi nebo dalším předkrmy. Výsledek bude podobný těm z profesionální kuchyně a navíc příprava je tak snadná!

Řezačka Catto krájí pásy široké až 10,5 cm. Je ideální pro přípravu chutných a zdravých jídel. Plněné cannelloni z kedlubny místo těstovin zajišťují zcela nový, svěží chuťový zážitek.

S řezačkou Catto snadno připravíte tyto pokrmy:

  •  Zeleninové sushi vyrobené z dokonale nakrájené ředkvičky nebo kedlubny
  •  Jablečný koláč
  •  Lahodné lasagne s dýní nebo cuketou
  •  Vydatný ratatouille
  •  Plněné cannelloni z kedlubny, a další..

 

Řezačka na ovoce
Lasagne

Také u řezačky Catto Lurch si ceníme vysoké kvality materiálu.

Při výrobě byly použity pouze nejkvalitnější plasty a speciální čepelková ocel.

Řezačka Catto Lurch je BPA-free.

Recept na lahodné zeleninové Lasagne

Počet porcí: 4

  • Ingredience
  • 400 g batátů
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 80 g cibule
  • 500 g máslové dýně
  • 100 ml smetany
  • 1 lžíce javorového sirupu 
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 25 g másla
  • 60 g mandlových lupínků
  • 20 g hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 50 - 100 g sýru 
  • 75 ml pomerančové šťávy
  • sůl, pepř, chilli, muškátový oříšek podle chuti

Postup

Nejprve si připravíme dýňovou omáčku. Dýni a cibuli nakrájíme na malé kostky. Cibuli osmahneme v hrnci na mírném ohni, po chvíli přidáme nakrájenou dýni a necháme dusit do chvíle než se dýně zcela rozvaří. Potom přimícháme pomerančový džus a smetanu. Omáčku necháme vařit 10 minut. Zahustíme ji škrobem a dochutíme špetkou soli, pepře, chilli a javorovým sirupem.

Nyní si připravíme mandlový bešamelV hrnci si vytvoříme jíšku z másla a mouky, kterou necháme lehce zezlátnout.

Na sucho opražíme mandlové lupínky, které zalijeme mlékem. Takto připravené mléko přidáváme do jíšky a mícháme do zhoustnutí. Omáčku necháme za stálého míchání alespoň 10 min provařit. Nakonec přidáme špetku soli, pepř a muškátový oříšek.

Zapneme si troubu. Pomocí řezačky Catto nakrájíme batáty na dlouhé pláty.

Máme již vše připraveno pro jednotlivé vrstvy na lasagne. Do zapékací nádoby vkládáme jednotlivé vrstvy v následujícím pořadí - mandlový bešamel, pláty batátů. dýňová omáčka, pláty batátů, mandlový bešamel, atd..

Nakonec lasagne posypeme nastrouhaným sýrem.

Lasagne pečeme v předehřáté troubě při 160 °C po dobu asi 30 minut dokud sýr na povrchu  získá zlatavou barvu.

Tip: Lasagne se dají snadno připravit i jako veganské jídlo, bez lepku a bez laktózy. Stačí nahradit živočišné ingredience za rostlinné. V receptu bychom tyto ingredience nahradili mandlovým mlékem, sojovou smetanou, veganským tukem, mouku z cizrny, mandlovým mlékem, sójovou smetanu, veganským tukem a veganským sýrem.

Recept na Ratatouille rolky

 

Na přípravu 7 ks rolek budete potřebovat

  • 1-2 cukety (záleží na velikosti)
  • 50 g červené papriky
  • 50 g žluté papriky
  • 50 g lilku
  • 50g červené cibule
  • 50 g rajčatového pyré
  • čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, oregano)
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • 2-3 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • Sůl, pepř, chilli
Recepty s řezačkou

Postup: 

Papriky a lilek nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme na tenké proužky.

Nakrájenou zeleninu pokapeme olivovým olejem. Přidáme rajčatové pyré. Dochutíme bylinkami, solí, pepřem a chilli.

Vše smícháme a krátce osmažíme na pánvi.

Zapneme si troubu. Pomocí řezačky Catto nakrájíme cuketu na 10 cm dlouhé plátky.

Na každý plátek dáme jednu polévkovou lžíci zeleninové směsi a cuketové plátky srolujeme.

Válečky vložíme do zapékací nádoby, potřeme je olivovým olejem a posypeme parmezánem,

Rolky zapečeme v předehřáté troubě při 160 °C cca 10 minut.

Tip: Ratatouille rolky se perfektně hodí jako příloha k masu, rybám nebo také je lze podávat samostatně jako předkrm