Jak správně odšťavňovat řapíkatý celer?

Řapíkatý celer je v běžném množství a v pestrém jídelníčku naprosto skvělý! Výborně chutná, působí diureticky, obsahuje silice s antibakteriálními a antimykotickými účinky. Je ale také jedním z nejběžnějších a dosti silných alergenů. Pokud jste již řapíkatý celer jedli a bylo vše vpořádku, tak se ho nemusíte obávat.

Konzumace šťávy z řapíkatého celeru v množství 2 - 3 šálky týdně má celou řadu pozitivních účinků na organismus i pleť. Malou komplikací ovšem nezřídka bývá jeho odšťavňování. My ale víme, jak na to!

V čem řapíkatý celer odšťavnit?

Pro nejjednodušší odšťavňování je dobré sáhnout po horizontálním šnekovém odšťavňovači, který si s řapíkatým celerem poradí velmi dobře. Velkou výhodou je, že řapíkatý celer nemusíte krájet. Pouze výtěžnost je trochu menší oproti vertikálním šnekovým odšťavňovačům, u kterých však počítejte s tím, že řapíkatý celer budete muset nakrájet na menší části.

Pozitivní ovšem je, že oba typy odšťavňovače se poměrně dobře a rychle čistí.

Dobré výtěžnosti dosáhnete i u odstředivého odšťavňovače - výsledná šťáva ale bude napěněná a spíše vodové konzistence. Navíc vás pak čeká obtížnější čištění odstředivého odšťavňovače.

Výborné výsledky, pokud jde o výtěžnost a kvalitu šťávy, má i dvouhřídelový odšťavňovač, který je ovšem náročný po stránce finanční i údržby.

Řapíkatý celer doporučujeme odšťavňovat v kombinaci s jinou zeleninou či ovocem.

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše