Dotazy mlýnky na obilí

V čem se liší mlýnky Waldner Biotech od jiných značek?

Mlýnky Waldner Biotech vyrábí rakouská rodinná firma. Kryty mlýnků jsou vyráběny z masivu a mlecí kameny jsou směsí korundu a keramiky. Mlýnky se vyznačují těmito vlastnostmi a tím se odlišují od jiných značek:

  • Většími mlecími kameny – umožňují mlít více zrní anebo umlít jemnější mouku,
  • silnějšími motory,
  • masivním dřevem – mlýnky jsou vyráběny z masivu, nikoliv z překližky,
  • certifikací – všechny mlýnky získaly certifikáty garantující vysokou kvalitu produktů (TÜV) a potravinářský certifikát (AGES),
  • bezpečností – mlýnky jsou vybaveny řadou ochranných mechanizmů. Elektrické mlýnky mají pojistku proti přehřátí.

Jaký je rozdíl mezi jednotlivými mlýnky?

V nabídce mlýnků na obilí naleznete ruční a elektrické mlýnky značky Waldner Biotech. Ruční mlýnky  doporučujeme na mletí menších množství obilovin. Vždy doporučujeme mlít mouku pouze na aktuální spotřebu,  jinak mouka začne žluknout.

Z kategorie ručních mlýnků doporučujeme mlýnek Farina, která má mlecí výkon 35 g/m, tzn. že 1 kg obilovin byste umleli cca za 30 minut, ale s tím, že byste museli neustále točit klikou anebo by se muselo střídat více lidí. Záleží tedy, jaké množství mouky chcete zpracovávat.

Dále nabízíme elektrické mlýnky, které se liší mlecím výkonem, kapacitou násypky, designem a cenou.
Srovnání elektrických mlýnků Single, Lady a Silence:

  • Mlecí výkon (Single 120g/min.; Lady 120g/min.; Silence 130g/min.).
  • Kapacita násypky (Single 600g; Lady 1000g; Silence 1300 g).
  • Design.
  • Cena.

 Pomocí mlýnků si můžete vyrobit čerstvou mouku z následujících surovin:

  • Jemné až hrubé mletí: pšenice, žito, špalda, proso, kukuřice, rýže cizrna apod.
  • Středně jemné až hrubé mletí: oves, sójové boby, fazole apod.

Na mlýncích můžete mlít koření a sůl. V mlýncích nemůžete zpracovávat olejnatá semena, v tomto případě by došlo k zalepení mlecích kamenů.

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru