Jak si vyrobit domácí třešňové a hroznové víno?
Domácí výroba třešňového a hroznového vína je skvělou příležitostí, jak si vytvořit lahodné nápoje z vlastního ovoce. Třešňové víno je charakteristické svou sladkou a lehce kyselou chutí, která se skvěle hodí k letním oslavám. Hroznové víno, na druhé straně, nabízí širokou škálu chutí a aroma v závislosti na odrůdě hroznů, které použijete. Oba druhy vín lze snadno vyrobit doma, a to díky dostupným fermentačním zařízením jako je například fermentor Kuvings. Tento proces nejenže přináší radost z tvoření, ale také umožňuje experimentovat s různými chutěmi a kombinacemi.
Třešňové víno
Sladké a lehce kyselé třešně, které dozrávají v létě, mají spoustu zdravých účinků, mezi něž patří např. antioxidační efekt. Třešňové víno si uchová skvělou chuť třešní a to bez použití přidaných látek.
První doušek třešňového vína je sladký, následně ucítíte velice jemnou a delikátní chuť, která je podpořena omamně osvěžující vůní třešní.
 
Recept na víno z třešní
Ingredience:
- 500 g třešně
- 600 ml sodžu (nebo jiný 20% alkohol)
- 250 g cukr
Postup ve fermentoru Kuvings:
- Třešně opláchněte, odpeckujte a přebytečnou vodu osušte utěrkou.
- Cukr nechte rozpustit v sodžu (nebo v jiném 20% alkoholu) a přidejte třešně.
- Sestavte fermentační nádobu s víkem a pomocí úchytu uzavřete otočením ve směru hodinových ručiček. Vložte nádobu dovnitř fermentoru.
4. Ovocné víno vyrobíte pomocí programu „Nakládaná zelenina“ (stiskněte tlačítko Menu čtyřikrát). Časování se vypne po 3 sekundách a fermentování začíná. Po 72 hodinách bude proces fermentace ukončen.
Náš tip: Pokud je víno příliš silné, přidejte do něho perlivou vodu. Získáte tak skvělý, osvěžující a lehce alkoholický nápoj.
Víno z hroznů
Hroznové víno je královnou mezi ovocem. Toto označení si získalo nejen díky vysokému obsahu vitamínů a anorganických kyselin, ale také díky své nezaměnitelné vůni a skvělé chuti.
Hroznové víno je ovoce, které se pro výrobu vína používá nejčastěji. Víno jako takové je nejčastěji konzumovaný alkoholický nápoj. Ihned po něm následuje pivo.
Recept na hroznové víno
Ingredience:
- 500 g hroznové víno
- 500 ml sodžu (nebo jiný 20% alkohol)
- 250 g cukr
Postup ve fermentoru Kuvings:
- Hroznové víno omyjte pod tekoucí vodou a přebytečnou vodu osušte (pokud chcete silné víno, hrozny rozmačkejte).
- Cukr nechte rozpustit v sodžu (nebo v jiném 20% alkoholu) a přidejte hrozny.
- Sestavte fermentační nádobu s víkem a pomocí úchytu uzavřete otočením ve směru hodinových ručiček. Vložte nádobu dovnitř fermentoru.
 
4. Ovocné víno vyrobíte pomocí programu „Nakládaná zelenina“ (stiskněte tlačítko Menu čtyřikrát). Časování se vypne po 3 sekundách a fermentování začíná. Po 72 hodinách bude proces fermentace ukončen.
Víte že: Látka zvaná polyfenol, která je obsažena v hroznovém víně, působí preventivně proti kardiovaskulárním nemocem a chrání mozek? Zároveň také zmírňuje stres a snižuje krevní tlak.
 
  Filtrace vody
 Filtrace vody  Čističky vzduchu
 Čističky vzduchu  Mixéry a blendery
 Mixéry a blendery  Kuchyňské roboty
 Kuchyňské roboty  Odšťavňovače
 Odšťavňovače  Kávovary
 Kávovary  Mlýnky a vločkovače
 Mlýnky a vločkovače  Výroba mléka a másla
 Výroba mléka a másla  Vaření a pečení
 Vaření a pečení  Pece na pizzu
 Pece na pizzu  Fritézy
 Fritézy  Grilování Teppanyaki
 Grilování Teppanyaki  Kvašení a nakládání
 Kvašení a nakládání  Láhve a jídelní boxy
 Láhve a jídelní boxy  Kuchyňské nože
 Kuchyňské nože  Dřevěné desky a tácy
 Dřevěné desky a tácy  Vakuovací sady Air Tender
 Vakuovací sady Air Tender  Sušičky potravin
 Sušičky potravin  Speciální produkty
 Speciální produkty  VÝPRODEJ
 VÝPRODEJ  
 