Jedná se o plně funkční 1x použitou infra sušičku potravin Yden CI IR D5. Součástí přístroje je veškeré příslušenství  a doprava zdarma. Na sušičku se vztahuje plná záruka.
Image 0

 

Hlavní předností této nejnovější sušičky je solární mód, který využívá infra červeného záření NIR (Near Infra-Red) a působí na potraviny stejně jako sluneční paprsky. Infra červené záření pomáhá uchovat v potravinách veškeré vitamíny stejně jako další výživné látky a minerály. U potravin jako jsou například broskve, maso nebo ryby působí infra červené záření preventivně proti rozkladu. V tomto nastavení si snadno připravíte svá vlastní vynikající “sluncem” sušená rajčata, sušené maso a ostatní potraviny, které potřebují trochu více slunečního svitu, aby získaly tu správnou chutnou konzistenci a vůni. 
 


Sušička IR D5 je výjimečný výrobek a je hrdým nositelem celé řady prestižních cen a medailí.

Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5
 

Sušení “ve stínu” je správnou volbou, kdy je třeba potraviny sušit řízenou teplImage 6otou a cirkulací vzduchu. Skvělé a ideální nastavení pro raw recepty jako jsou například zeleninové chipsy, ovocné placky atd. Díky vylepšenému systému teplotní kontroly lze její nastavení říidit a udržovat po celou dobu procesu sušení.
 
Oba sušící programy lze navíc nastavit jak manuálně tak na automatické řízení. Sušička Yden CI IR D5 je jako jediná na trhu vybavena vlhkostním čidlem, které v průběhu procesu sušení monitoruje zbytkovou vlhkost potravin a přizpůsobuje nastavení času a teploty pro optimální výsledek sušení. Nevíte si rady s ideálním nastavením pro jednotlivé druhy potravin? Nelámejte si hlavu - stačí nastavit automatický režim a sušička se o to postará za vás. Sušení potravin ještě nikdy nebylo tak snadné!
 

Nerezové sušící tácyImage 7
Solární sušička Yden CI IR D5 je vybavena 5ti vysoce odolnými a hygienickými nerezovými sušícími tácy, plastovým odkapávacím tácem a volitelně také silikonovými vložkami na sušení roztoků a pyré, které lze zakoupit zde. Díky systému cirkulace není pro dosažení rovnoměrného vysušení surovin nutné přeskládávat tácy. 

Podle zkušeností našich zákazníků, kterým jsme sušičku před uvedením na trh poskytli k testování, se jedná o nejlepší sušičku, kterou zatím měli možnost vyzkoušet. (Znají a testovali či používají i jiné naše modely sušiček). Více si o zkušenostech můžete přečíst zde.

 
Image 8

Vyhněte se vlhosti v nasušených surovinách díky infrasušičce Yden

Důležitým měřítkem je i zbytková vlhkost. Čím vyšší je, tím spíše hrozí, že se sušené potraviny brzy zkazí či zplesniví a ztratí tak svou výbornou chuť i hodnotu. Jak ukazují grafy, zbytková vlhkost je u infračervené sušičky Yden CI IRD5 v průměru o polovinu nižší než u běžné sušičky a u některých potravin a hub je to dokonce téměř až o 80 %! ...

PRINCIP A VÝHODY SUŠENÍ POMOCÍ INFRAČERVENÉHO ZÁŘENÍ
NIR (Near Infrared Ray) je infra červené záření krátké vlnové délky 0,75 - 3 mikrometry, které se nachází mimo oblast infra červeného spektra.

Infra červené záření se obecně používá v průmyslu či medicíně díky mnohem vyšší termální využitelnosti než viditelné světlo nebo ultra fialové paprsky.

Když je sušička vedle běžné ohřevné spirály vybavena infra červeným zářičem, který emituje delší vlnění než je ve viditelném světle, záření proniká hluboko do potravin a podporuje vypařování zvýšením osmotického tlaku vlhkosti. Díky tomu dochází k rychlejšímu sušení a současně minimalizaci destrukce výživných látek v potravinách. Reflexní nerezová plocha na zadní straně dvířek sušičky Yden IR D5 navíc odráží světelnou i termální energii a umožňuje rovnoměrné sušení díky difuznímu reflexnímu efektu. Tato inovace snižuje spotřebu energie, zvyšuje efektivitu a zkracuje dobu sušení. Díky využití infra červeného záření umožňuje sušička IR D5 optimalizovat proces sušení nejrůznějších surovin.
 
VLIV INFRAČERVENÉHO ZÁŘENÍ NA ČLOVĚKA 
Největším zdrojem sálavého tepla na Zemi je Slunce. Díky němu, zde může existovat život. Prvním jiným zdrojem infračerveného záření na zemi, které člověk poznal, byl oheň. Postupně zdokonalil využití tepla z infra vln od ohniště do podoby krbu, kamen až k dnešním infračerveným topným panelům, lékařským aplikacím a nejnověji k infrasušičce potravin.
 
Na Zemi dopadá široká škála elektromagnetického vlnění. Atmosféra propustí jen některá záření (například viditelné světlo a převážnou část infračerveného), zatímco jiná projdou jen zčásti. Škodlivá až smrtelná záření (gama či kosmické) naštěstí přes atmosféru prakticky neprojdou.


Můžete si zvolit následující možnosti sušení:Image 9
1) SOLÁRNÍ MÓD "na slunci" (využití NIR)
  • díky delší vlnové délce NIR infra červených paprsků dochází k efektivnějšímu sušení potravin zvenčí i zevnitř,
  • potraviny si uchovávají více výživných látek,
  • čas sušení se zkracuje, potraviny jsou rovnoměrně vysušené a mají lepší chuť.
2) TEPLOVZDUŠNÝ MÓD "ve stínu"
  • efektivní pro fermentaci potravin (příprava jogurtů apod.).
3) AUTOMATICKÉ  nastaveníImage 10
  • pohodlné používání bez nutnosti nastavení času a teploty.
4) MANUÁLNÍ nastavení
  • umožňuje ruční nastavení času i teploty.


A co všechno můžete vyrobit díky sušičce? 

  • Raw chipsy Proměňte ovoce a zeleninu v delikátní a zdravé chipsy, např. jablka, kiwi, kaki, kapustu, okurky, sladké brambory a mnoho dalšího. Podle chuti lze chipsy i "okořenit" (ovocné třeba skořicí či vanilkou a zeleninové například solí, pepřem, chilli, nebo bylinkami).
  • Raw krekry a chleby - Vytvořte si své vlastní raw krekry a chleby – stačí semínka namočit a přimíchat ořechy či jiné ingredience. (Jako pojivo použijte lněná semínka nebo chia, která po namočení "lepí".)
  • Instantní polévky - Připravte si zdravou instantní polévku s intenzivní chutí - usušte směs své oblíbené zeleniny a rozemelte ji. Následně stačí přelít vodou požadované teploty nebo klidně konzumovat za studena.
  • Usušená raw semínka - Ideální pro sušení dýňových semínek a slunečnice.
  • Sušené čerstvé bylinky - Využijte možnosti sezónního sběru čerstvých bylinek ve větším množství. Co nepoužijete ihned můžete do zásoby usušit v sušičce pro delší a snadnější skladování.
  • Cereální tyčinky - Vytvořte si vlastní müsli tyčinky s ovsem, kousky sušeného ovoce, jogurtu, medu, kokosu a ořechů.
  • Sušené maso - Usušte si maso marinované v bylinkách a koření.
  • Jogurt - Se sušičkou potravin je výroba jogurtu snadnější než kdy jindy. V sušičce snadno nastavíte stálou teplotu potřebnou pro ideální množení jogurtových bakteriálních kultur. 

 


Infračervenou sušičku Yden CI IR D5 můžete zakoupit také v našem slovenském eshopu.


Video: Infra sušička Yden CI IR D5



Video: Proces sušení v infra sušičce Yden CI IR D5


Video: Srovnání sušených potravin před a po v infra sušičce Yden CI IR D5


Video: Sušení v infra sušičce Yden CI IR D5