Sušička potravin Yden CI 9013A je ideálním pomocníkem do vaší kuchyně. Jedná se o velkokapacitní sušičku s moderním designem. Díky stohovatelným tácům můžete rozšiřovat sušící plochu této sušičky. V balení je 6 táců se 6 síťkami a je možné toto rozšířit až na 20 pater.

Sušení potravin probíhá na principu odstraňování vody ze surovin prostřednictvím nepřetržité cirkulace horkého vzduchu. Vzduch je při procesu sušení filtrován, tím pádem je zaručena dehydratace potravin čistým vzduchem. Sušením je zajištěno optimální zachování chuti a textury potravin. Sušička je tichá a usušené potraviny jsou vhodné jak k přímé konzumaci tak k uskladnění. Sušit můžete ovoce, zeleninu, houby, byliny, ale také obiloviny, kuřecí i hovězí maso (jerky), ryby, a nebo si můžete připravit domácí jogurt bez konzervantů.

Teplotu sušení jednoduše nastavíte pomocí otočného ovladače na pravé straně, kde se také nachází digitální display. Na levé straně se nachází ovladač času také s displayem. Správně nastavená teplota je důležitá pro zachování všech důležitých vitamínů a minerálů. Tento model je samozřejmě vhodný i pro přípravu raw potravin. V sušičce je možné sušit již při mírných teplotách a ztráta živin a enzymů přítomných v potravinách je max 4%. 


Raw sušení: Optimální teplota pro zachování enzymů je v rozmezí 45°C - 48°C. Sušička má moderní základnu s topným tělesem, ventilátorem a ovládáním pro přesné řízení teploty i délky sušení. Jedinečné Airfiltry zabraňují prachu a nečistotám dostat se k dehydrovaným surovinám. Proces sušení je poměrně nenáročný a není nutné být neustále u sušičky. Dehydratace může být prováděna i přes noc, díky velmi tichému chodu. Sušička je BPA free.
 

Sušička potravin Yden CI 9013A je vybavena:

  • 6 tácy, které jsou opatřeny vkládacími síťkami. Síťky zabraňují tomu, aby malé kousky ovoce a zeleniny propadly otvory sušících táců,
  • 2 nástavci,
  • 2 vkládací tácy na sušení tekutých surovin,
  • a 4 misky na výrobu jogurtu.


Základní jogurt z čerstvého mléka

• 4 šálky čerstvého mléka (můžete použít studené mléko připravené ze sušeného mléka předchozí den)
• půl šálku sušeného mléka
• 2 polévkové lžíce startovacího jogurtu (neochuceného)
Zahřejte mléko na 82 °C. Teplotu měřte teploměrem. Ochlaďte na 37 °C. Vmíchejte sušené mléko. V malém hrníčku důkladně rozmíchejte startovací jogurt s trochou teplého mléka. Směs přidejte do zbývajícího teplého mléka. Dobře promíchejte. Nalijte do jogurtových kelímků. Kelímky postavte na jeden z hlubších táců sušičky. Nastavte teplotu na 43 °C a čas na tři až čtyři hodiny. Jakmile směs ztuhne, ihned ji ochlaďte. V chladničce vydrží asi týden.