Elektrický mlýnek Single Waldner Biotech

Malé zařízení s velkým výkonem ...  

Elektrický mlýnek Single Waldner Biotech s průmyslovým motorem překoná vaše očekávání. Ve standardní výbavě všech elektrických mlýnků Waldner Biotech je pojistka proti přehřátí. Můžete proto využít výkon tohoto přístroje naplno, bez obavy poškození motoru. Mlecí kameny jsou samoostřící, není potřeba žádná dodatečná provozní údržba.

Elektrický mlýnek Single Waldner Biotech stačí postavit na stabilní a vodorovnou plochu a nastavit jemnost mletí (uvolníte jistící šroub a otáčením násypky nastavíte požadovanou hrubost, poté opět zajistíte šroubem). Během krátké chvilky pomelete obilí na kvalitní mouku plnou minerálních látek a vlákniny.
Výkon a výsledek mletí obilí závisí na vlastnostech mletého materiálu. Čím sušší je materiál, tím vyšší je výkon a jemnost mletí.

Mlýnek není určen pro komerční provoz. Mlýnek není určen pro práci ve vlhkém či venkovním prostředí. 

 

Možnosti použití

Obilí: špalda, pšenice, proso, žito, kukuřice, rýže, cizrna atd.: jemné až hrubé mletí 

Obilí a semena: oves, sójové boby, fazole atd.: středně jemné až hrubé mletí

Koření a sůl: fenykl, kmín, koriandr, mořská sůl atd.: jemné až hrubé mletí (s příměsí obilí)  

Kamenné mlýnky nejsou vhodné na mletí olejnatých semen: slunečnice, sezam, lněné semínko, mák apod.

Zrna a kaše

Výhody kamenných mlýnků Waldner Biotech

  • Větší mlecí kameny

Tzn. můžete mlít více zrní, aniž by se zahřívalo a navíc s většími kameny umelete jemnější mouku. Tato vlastnost patří k nejdůležitějším parametrům našich mlýnků.

  • Silnější motory

Poskytují více výkonu ke kvalitnímu mletí obilí.

  • Masivní dřevo

Naše mlýnky jsou vyrobeny výhradně z masivního dřeva. Ostatní používají překližku apod. Lepená dřeva se pro přírodní produkty a mletí obilí nedoporučují.

  • Certifikace

Všechny naše mlýnky získaly náročné "TÜV" certifikáty, které garantují vysokou kvalitu našich produktů. Dalším certifikátem je "potravinářský certifikát". "AGES" (The Agency for Health and Alimentation Protection) testovala naše mlýnky, a všechny úspěšně prošly.

  • Bezpečnost

Mlýnky Waldner Biotech obsahují řadu "dětských" ochranných mechanizmů. V neposlední řadě také mají v motoru pojistku proti přetížení.

Příprava domácího chleba
Výroba mlýnků
Výroba chleba

Mlýnek na obilí Waldner Biotech najdete také v našem slovenském e-shopu.

Recepty:

Dvouzrnkový křehký řez

Ingredience na těsto:

  • 250g čerstvé celozrnné mouky z dvouzrnky
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • 150g rostlinného tuku
  • 2 vejce
  • 100g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • rybízový džem


Ingredience na náplň:

  • 250g másla
  • 200g moučkového cukru
  • 5 vajec
  • 150g mletých ořechů
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 strouhaná jablka
  • 1 lžíce strouhanky
  • čokoládová poleva


Postup přípravy těsta:
Smícháme všechny ingredience na těsto a vypracujeme do hladka. Těsto necháme chvíli odpočinout, připravíme si plech s pečícím papírem. Těsto vyválíme na pečícím papíru, potřeme jej džemem.

Postup přípravy náplně:
Vymícháme máslo s cukrem, přidáme žloutky, ořechy, kakao, jablka, strouhanku a sníh z bílků. Náplň zlehka naneseme na těsto, povrch srovnáme a upečeme. Řez necháme vychladnout a polijeme ho čokoládovou polevou. Po vychladnutí můžeme krájet.

Kvasový chléb