Jaké chyby nedělat během mixování aneb dodržování určitých zásad

Mixér je skvělým pomocníkem. Musí se ovšem vědět, jak na něj. Možná vás to překvapí, ale většina uživatelů dělá při mixování alespoň jednu zásadní chybu. A proto jsme pro vás shrnuli nejčastější chyby, ke kterým dochází během používání mixéru v domácnostech.

Množství vody

Tento problém bývá jedním z nejčastějších. Někteří si zkrátka nechtějí připravovanou směs zbytečně ředit vodou. Pro dosažení optimální konzistence je to ovšem nezbytné. Vodu nebo vývar je vždy dobré dát do nádoby a teprve pak navršit suroviny, které chcete mixovat. Proces mixování bude plynulejší a hotová směs dokonalejší. A protože zpočátku většina uživatelů nezná optimální poměr vody a surovin, snažte se vodu přilívat postupně. Jedině tak dosáhnete dokonale hladké směsi, která neztratí nic ze své bohaté chuti.

Špatné náčiní

Z hlediska bezpečnosti je používání nevhodných nástrojů absolutně nevhodné. Může dojít jak k vážnějšímu zranění, tak k nevratnému poškození spotřebiče. Vždy proto používejte pouze pěchovadlo nebo stěrku, které jsou k tomuto účelu speciálně určené. Jsou vyrobeny z vysoce odolných materiálů a mají ideální tvar pro to, aby se s nimi dobře stíraly suroviny ze stěn mixéru nebo lépe rozmělnily mixované potraviny. Před otevřením mixéru jej rovněž nezapomeňte vždy vypnout a vytáhnout ze zásuvky.

Okamžité čištění

Čištění mixéru je nezbytným krokem. Po každém použití je proto důležité mixér umýt, ať už ručně nebo s pomocí automatického programu. Jen tak vám bude mixér dlouho sloužit. Navíc nevznikne prostor pro tvorbu nechtěných bakterií. Kromě toho se mixér po zaschnutí mixovaných surovin velmi obtížně a zdlouhavě čistí.

Postupné mixování

Naházet všechny suroviny do mixéru a zapnout? Ne tak úplně. Zamyslete se nad strukturou jednotlivých potravin. Tvrdší suroviny potřebují více času i větší intenzitu mixování. Proto je ideální jednotlivé suroviny mixovat zvlášť a poté je smíchat.

Doporučené produkty

Optimální množství

Připravit co největší množství za co nejkratší čas může být u některých mixérů velkým problémem. Někdy dokonce tím posledním. Přetěžování mixéru může vést k jeho nevratnému poškození. Proto vždy berte ohled na optimální množství, počet otáček i maximální výkon daného mixéru. Ideální je tak zvolit kvalitní a výkonný mixér, u kterého nemusíte mít starosti, že by mixování nevydržel.

Vakuový mixér

Video: Seznamte se s novou řadou mixérů Vitamix Ascent A3500

sitkSMiwMuo
Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše