Sušička potravin jako užitečný dárek pro manželku

Sušička potravin už dávno není jen na usušení jablečných křížal nebo hub. Dnešní moderní sušičky toho zvládnou mnohem více a jsou tak skvělým pomocníkem do každé domácnosti. Díky inovativním technologiím prodlouží trvanlivost mnoha potravin, a to aniž by ovlivnily jejich chuť, vůni či výživové hodnoty. A jaké sušičky jsou obzvláště povedeným dárkem?

Mezi všemi spotřebiči najdeme větší či menší rozdíly. To samé platí i u sušiček potravin. Při jejich výběru se proto zaměřte na kvalitu a funkce. Velmi praktické jsou moderní sušičky, které zajišťují rovnoměrnou cirkulaci tepla a není tak nutné během sušení přemisťovat jednotlivé tácy.

Výkonná sušička potravin na ovoce, zeleninu, houby i maso

Klasické sušičky

Sušičky zpravidla dělíme na dva typy, a to na klasické neboli teplovzdušné a na infračervené sušičky. Klasické sušičky využívají neustálé cirkulace horkého vzduchu, který postupně odstraňuje vodu z potravin. Sušička na ovoce Excalibur například disponuje praktickým termostatem, díky kterému můžete ovládat teplotu vzduchu i zadní ventilátor, který má na starosti horizontální proudění vzduchu. Sušení tak probíhá rychle a rovnoměrně.

Velkou výhodou je, že tato sušička není vhodná jen pro ovoce a zeleninu, ale poradí si i s přípravou sušeného masa - jerky. Stačí připravit maso dle vaší chuti a vložit do sušičky. Samozřejmě je můžete předem marinovat nebo ochutit oblíbeným kořením. Zastánci zdravého životního stylu jistě ocení i možnost výroby jogurtů. Sušička navíc nabízí raw sušení, díky kterému se zachová vysoká kvalita potravin i enzymy.

Sušičky s infračerveným zářením

Naprostou novinku, co se týče využívané technologie, nabízí sušička Yden. Ta disponuje infračerveným zářením, které napodobuje sušení na slunci. Hlavní výhodou tohoto typu sušičky je efektivnější sušení potravin zvenčí i zevnitř. Navíc se v potravinách zachovává maximální množství prospěšných látek. Infračervené záření zajišťuje rovnoměrné sušení a zároveň zkracuje dobu sušení potravin.

Takto usušené potraviny si rovněž zachovávají lepší chuť. Kromě infračerveného záření, které je vhodné pro sušení ovoce, zeleniny, bylinek, hub a dalších potravin, můžete využít i teplovzdušný mód, a to například pro fermentaci potravin, jako je například příprava jogurtů. Se sušičkou Yden ovšem zvládnete připravit raw pochoutky v podobě krekrů, chipsů nebo semínek, sušené maso (jerky), domácí cereální tyčinky nebo dokonce instantní směs na polévku.

Sušička potravin je skvělým dárkem, neboť nabízí celou řadu možností, jak si v domácnosti vytvořit zdravé pochoutky a navíc si usnadnit přípravu některých pokrmů. Hlavní výhodou je ovšem prodloužení trvanlivosti sezónních surovin.

Sušičky s infračerveným zářením
Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše