Příprava bylinkového freshe v odšťavňovači

Posílit imunitu a přirozenou obranyschopnost organismu je v posledních dnech stále důležitější. Ideální cestou je dodat tělu vitamíny, minerální látky, enzymy a další významné živiny. Jednou z možností je připravit si lahodný fresh z čerstvých bylinek. A jak na to?

Odšťavňování a lisování ovoce, zeleniny a bylinek má svá pravidla. Každá surovina vyžaduje trochu jiný postup. V tomto ohledu jsou specifickou skupinou právě bylinky. Pro odšťavňování bylinek, jako je například máta, petrželka, meduňka nebo kopřiva, je nejlepší šnekový nebo dvouhřídelový odšťavňovač, případně mechanický odšťavňovač, u kterého je ovšem zapotřebí použít vlastní sílu.

Před odšťavňováním bylinek (i listové zeleniny) si nejprve vytvořte svazeček, který následně vložíte do odšťavňovače. A protože ne každý uvítá typicky bylinkovou chuť a vůni, je dobré bylinky odšťavňovat v kombinaci s oblíbeným ovocem či zeleninou. Navíc se vám budou lépe odšťavňovat. Pro podporu imunity je skvělá červená řepa, zázvor, řapíkatý celer, jablko, pomeranč nebo citron.

Zelené šťávy
Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše