Jak správně odšťavňovat řapíkatý celer?

Šťáva z celeru má celou řadu pozitivních účinků na organismus i pleť. Malou komplikací ovšem nezřídka bývá jeho odšťavňování. My ale víme, jak na to!

Pro nejjednodušší odšťavňování je dobré sáhnout po horizontálním šnekovém odšťavňovači, který si s řapíkatým celerem poradí velmi dobře. Velkou výhodou je, že řapíkatý celer nemusíte krájet. Pouze výtěžnost je trochu menší oproti vertikálním šnekovým odšťavňovačům, u kterých však počítejte s tím, že řapíkatý celer budete muset nakrájet na menší části. Pozitivní ovšem je, že oba typy odšťavňovače se poměrně dobře a rychle čistí.

Doporučené produkty

Dobré výtěžnosti dosáhnete i u odstředivého odšťavňovače - počítejte však s tím, že výsledná šťáva bude napěněná a spíše vodové konzistence. Navíc si vymezte dostatek času na obtížnější čištění. Výborné výsledky, pokud jde o výtěžnost a kvalitu šťávy, má i dvouhřídelový odšťavňovač, který je ovšem náročný po stránce finanční i údržby.

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše