Živá syrová strava a její příprava v domácí sušičce
Jídelníček vitariánů se skládá pouze ze stravy, která není tepelně upravená, hlavně neprošla teplotou 42 stupňů Celsia. Při vyšší teplotě, než 42 stupňů Celsia, se totiž z jídla vytrácejí důležité látky, které jsou nezbytně nutné k životu. Z toho vyplývá, že vitarián konzumuje především stravu rostlinného původu, ne maso, mléčné výrobky a nic vařeného. Živá strava se tedy skládá hlavně ze zeleniny, ovoce, semen, luštěnin…všeho, co příroda nabízí.
Domácí sušičky
Součástí kuchyně vitariána, který se stravuje především syrovou stravou, by měla být domácí sušička. Tento skvělý kuchyňský pomocník je vhodný pro přípravu těst, placek, chlebů, krekrů a dalších základů pro vita-delikatesy. Zároveň výborně poslouží pro uchování ovoce a zeleniny. Ovoce a zelenina totiž představují důležitou část stravy vitariánů.
Naše společnost Traminal provozující internetové stránky atranet.cz nabízí hned několik druhů těchto výkonných a spolehlivých domácích pomocníků, které Vám usnadní přípravu živé syrové stravy. Sušičky se skládají z nedělitelných táců, díky kterým můžete upravovat hned několik druhů ovoce a zeleniny najednou.
Sušičky ovoce
Například v sušičce ovoce Excalibur je možné sušit velkou paletou různých potravin, dokonce i obiloviny. Sušička má nastavitelný termostat, který umožňuje správně kontrolovat teplotu tak, aby si potraviny uchovaly důležité enzymy. Sušička ovoce Excalibur využívá horizontální proudění vzduchu, které je vhodné právě pro sušení syrových potravin. Společnost Atranet nabízí sušičku Excalibur i s průhlednými dvířky a s 5 nebo 9 tácy. V nabídce najdete také další typy sušiček a to sušičku na ovoce Sedona nebo L´Equip Filter Pro.
Sušička na ovoce Sedona také využívá horizontální proudění vzduchu, má čirá plastová dvířka, nastavitelný termostat a dva ventilátory. Sušička L´Equip Filter Pro je vybavena přetlakovým systémem Filterpro a suší přefiltrovaným vzduchem. Domácí sušička by neměla chybět v žádné kuchyni vitariána.